Multi-Core Enhancement. Bekapcsoljam?
Sziasztok!
Az alaplapom BIOS-ának böngészése közben (Asrock B85M Pro 4) találtam egy Multi-Core Enhancement funkciót. Az angol leírás alapján mind a két magot egyszerre képes 100%-on futtatni szükség esetén. Alapértelmezetten nincs bekapcsolva. Érdemes használni? Bevallom őszintén a házhűtő sebességén és a Fastboot bekapcsolásán kívül soha nem szoktam a BIOS-hoz nyúlni. Tud erről valaki valamilyen infót?
Gépem többi adata:
A processzor: i3 4160
GTX 750
FSP Hyper 500
Szia!
Én is hasonló dolgot csináltam, ami szerintem neked többet segíthetne! Ez a doog azt jelenti, hogy a 2 magot engedi 100%-on futtatni, vagyis renderelésnél a proci nem 95/98%-on fog pörögni, hanem 100%-on.
Egyik ismerősöm mondta, hogy a processzor magok, amikor a gép nem használja őket, akkor "parkoltatva" vannak, vagyis kikapcsolt állapotban, hogy ne fogyasszanak annyit. Ismerősöm leszedett valamilyen programot ehhez, és feloldotta mind a 4 magot az ő 3-4 éves AMD processzorában Nála jelentős javulást hozott, a programok 2-3x gyorsabban töltöttek be, mint előtte.
Valamilyen "CPU cores parked" volt a program neve, keress rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!