AMD Radeon R7 260x OC hűtése?
Egy problámám lenne, nem tudom miért, 90-80 fokos a GPU dióda mikor játszok egy erősebb játékkel (+nyár van). Gépem konfigja:
-AMD FX-6300 3,5Ghz
-AMD Radeon R7 260x
-8GB Corsair DDR3 1333Mhz
-500W FSP HEXA
Bár itt nem is ez a fontos, a sima gyári proci hűtő 60 fok fölé nem engedi a hőfokot. Bár sok véle dolgot hallottam, hogy gyengéb alaplapnál nem azt méri stb.. AIDA 64 Extremet használok, fokmérésre.
Elmúlt időszakban a Kholattal játszottam, játékközben 80-90fok a GPU, procival semmi porbléma 60fo kkörül volt. Azt szeretném megkérdezni mi az egészséges hőmérséklet a gpu-nak, cpu-nak akár alaplapnak, és még valahol azt is olvastam, hogy nem olyan jó a ventilátorja ennek a vidikarinak. https://www.youtube.com/watch?v=oHyf4BH4JeQ ő róla lenne szó, és ha lehet tudom jobban megpörgetni a vidikari ventilátorját? Milyen programokat ajánlotok, mire van szükségem stb.
speedfannal tedd feljebb
280 90*ig melegedett feltettem maxra és hűti a procit is :D
32-33* csgo max minőségen
Hát azért az nem kicsit sok.
Szedd le az MSI Afterburnert és azzal tudod szabályozni a ventiket.
-Milyen az alaplapod? Milyen a videokártyád?
-A proci valószínűleg nem terhelődik 100%-on, ezért marad 60C alatt. A 60C teljesen egészséges neki.
-A max 80C még esetleg elmegy, de felette már nem egészséges a karinak.
-Csalhatnak kicsit a lapok, de általában helyes, amit kiírnak.
-A ventiprofilt tudod állítan (pl. MSI Afterburner, Sapphire Trixx), de ha nem akarod hogy a háttérbe fussanak ezek a progik, akkor át kell írni a VGA BIOS-ban, és ráflashelni. Ez sokkal egyszerűbb, mint amilyennek hangzik, ha gondolod segítek.
-Szedd le a házad oldalát nyárra, ha más nem segít.
@1.
Nagyon hihetőnek tűnik a 32C a 30+ fokos szobában egy rossz léghűtéssel.
nekem is fullra ilyen konfigom van, egyedül a táp a más.
én a witcher 3-mal meg a GTA V-el amik nagyon megterhelték ált. felmelegedett pillanatok alatt annyira, hogy kikapcsolt az egész. eredeti ventilátor van rajta. kiderült a melegedéstől
leszedtem a gépház oldalát, így sem tudta lehűteni, úgy sem ha maxon forogtak folyamatosan a ventillátorok kézi állítással... elvégre a 40 fokos meleg levegőt hiába nyomja, gyakorlatilag meleg levegővel nagyon gyengén tud hűteni.. odáig fajult hogy hagyományos gépezésnél is túlmelegszik amikor kint ilyen 40 fok körül van... itt ebben a megyében megdőlt a meleg rekord...
a megoldás nálam annyi, hogy egy külső, irodai vagy szoba ventilátor, nevezzük bárhogy itt fújja a gépre most is a levegőt, így nem melegszik, akár játszhatnák is.. sokkal olcsóbb, mintha egy komoly hűtést raknék rá, az nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!