PC config vélemény?
Időtállónak terveztem, fejlesztgetés és tuning nem érdekel (azért ez az alaplap). Tehát időtálló alatt mondjuk azt értem, hogy pl a videókártyához legyen driver-támogatás, ilyesmi. Alapvetően egy erős, megbízható gép kell, de játékhoz is jónak kell lennie, 1080p-vel használom majd. A táp elég?
Intel 1150 alaplap: Asus B85M-G alaplap
Intel 1150 processzor: Intel Core i7-4790 processzor
DDR3 memória: Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue HX316C10FK2/16 memória
Videokártya nVidia: Asus GTX960 2GB GDDR5 STRIX-GTX960-DC2-2GD5 videokártya
SSD 2,5": Samsung 250GB EVO Basic MZ-75E250B/EU SSD meghajtó
Merevlemez 3,5": Western Digital 2TB SATA3 64MB WD2003FZEX merevlemez
Tápegység minõségi: Chieftec iARENA 600W GPA-600S OEM tápegység
Ház táp nélkül: DeepCool Tesseract SW fekete számítógép ház
Processzor hûtõ: DeepCool GAMMAXX 300 processzor hûtõ
Optikai meghajtó: Asus DRW-24F1ST fekete DVD író
PCX-ről lenne a rendelés. Ez így 320k, fölé nem nagyon mennék. Ha valakinek van ideje, alaposan véleményezhetné az egészet:) Előre is köszönöm a segítséget!
nem a legjobb táp,ennyiből sokkal jobbat kilehet hozni
mindjárt írok egyet
Összesen: 241 697 Ft + áfa 306,955 Ft
pcx.hu
ha kell akkor tehetsz bele még egy ilyen merevlemezt,de ha nem kell akkor mehet bele még egy 2x4gb kit ram
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Van azért két dolog amihez ragaszkodnék: az SSD és a HDD.
De ha tudtok legalább ennyire megbízható 2TB-os HDD-t olcsóbban, nyitott vagyok!
Az i7 tényleg ennyire felesleges? Lehet kicsit elszálltam :D De akkor legyen egy i5-4690.
Videókártyából csak NVidia, másban nem bízom (szoftveres support és játéktámogatás miatt). Játékhoz nem fontos GTX 980, elnézést, nem voltam precíz. Ha Starcraft 2, Crysis 3 elfut kb high settings-en, az már jó. Ennyire rossz a GTX 960? Az igényeimhez mérten feleslegesnek tartom a GTX 980-at, nem vagyok akkora gamer. Bár én fogalmaztam pongyolán a kérdésben, kinek mit jelent az erős gép játékhoz :D
RAM-ból azért gondoltam 16GB-ra, mert erősen kellene virtuális gépekhez is, nem tudom mennyit ajánlatok ahhoz. Elég a 8GB rendesen? Felesleges a 16GB? Szeretném ha pár évig jó lenne.
Házzal mi a gond? Ha konkrét probléma nincs vele maradhat, jobb nem kell. Van benne 2db házventi, videókártyának is nagy hely van.
A Gigabyte GA-H97-HD3 alaplap kell nekem? A kérdésben írtam, hogy bővíteni tuningolni nem szeretnék, de ha ennyire gáz az az ASUS amit írtam, elfogadom :) Erről még egy-két véleményt elfogadnék!
Egyenlőre a táp, alaplap, processzor javaslatok tetszenek, ezeket módosítom:
Intel 1150 alaplap: Gigabyte GA-H97-HD3 alaplap
Intel 1150 processzor: Intel Core i5-4690 processzor
DDR3 memória: Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue HX316C10FK2/16 memória
Videokártya nVidia: Asus GTX960 2GB GDDR5 STRIX-GTX960-DC2-2GD5 videokártya
SSD 2,5": Samsung 250GB EVO Basic MZ-75E250B/EU SSD meghajtó
Merevlemez 3,5": Western Digital 2TB SATA3 64MB WD2003FZEX merevlemez
Tápegység minõségi: FSP 550W Raider S 550 80+ tápegység
Ház táp nélkül: DeepCool Tesseract SW fekete számítógép ház
Processzor hûtõ: DeepCool GAMMAXX 300 processzor hûtõ
Optikai meghajtó: Asus DRW-24F1ST fekete DVD író
Ez 310k. Már faragtunk az áron :D Félre ne értsetek, nagyon hálás vagyok a válaszaitokért, de jobban örülnék ha lépésenként haladnánk, mert teljesen új configokat írtatok, nekem ez kicsit gyors :)
Az alaplap-videókártya-ház-RAM kombó a nagyon kérdéses számomra. És még egyszer köszönök minden korábbi választ!
ha nem kell neki ssd akkor vegye a 980-as konfigot.de szerintem a 980,390x túl van árazva
6-os a nitro 390 csak 1-2 fokkal melegebb mint a giga 980 :D
#7 igy mar jo lesz
persze jo a 960 is
te igenyeidnek is megfelel
szerintem tokeletes igy mar es olcsobb is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!