Tapegyseg "W" es hatásfok?
En eddig azt hittem, hogy (pl) egy 650W-os tapegyseg aminek a hatasfoka 80%, akkor a 650W-nak a 80%-at kepes leadni.
Kepes leadni a tapegyseg a 650W-ot? akkor mi a hatasfok?
Par kerdesnel lattam hasonlo valaszt es teljesen osszezavarodtam. Akkor most mi a hatasfok egy tapegysegnel?
a halozatbol (konektorbol) felvett teljesitmenyre vonatkozik
650W ot tehat kepes leadni a tap csak tobbre van szuksege a konektorbol
vagyis a hatasfok a veszteseg merteke lenyegeben
80% os a hatekonysega 20% elvesz, nagyreszt hove valik
tehat a hardverek nem erzik ezt a veszteseget, de persze ok maguk is vesztesegesen uzemelnek, szinten hotermeles a foveszteseg forrasuk
tehat akkor a 20% veszteseg az a 650W-80%= 520W?
vagy ez mar megint nem jo, eszkuszom nem ertem, ne haragudj
"Táblázatunkban a konnektorból felvett fogyasztási értékek szerepelnek, tehát azok a mennyiségek, amit a táp az elektromos hálózatból felvesz, majd megfelelő egyenárammá alakít, és a számítógépnek továbbít. Ez a folyamat veszteséggel jár, mely a modern tápoknál 10-20%-ot tesz ki, és hőenergia formájában manifesztálódik. Tesztgépünk fogyasztása – vagyis a táp leadott teljesítménye – tehát ennek megfelelő mértékben kisebb a táblázat adatainál."
tehat ha a geped a tapegyseg altal a konektorbol X W ot vesz fel (fogyasztas merovel mered) akkor a hardvereid a gepben a tapodbol KEVESEBBet fogyasztanak X * hatasfok
250 x 0,80 = 200W
a halozatbol 250W t mersz 80 as hatasfoku tapal, a hardverek 200W t fogyasztanak a tapbol
ezt szinten megfelelo muszerekel belehet merni hogy a hardverek menyit vesznek fel a tapbol
Ha van egy 500 wattos tápod, amelynek 80%-os a hatásfoka, akkor az a konnektorból felvesz 625 wattot és lead 500-at. A 125 watt pedig hővé válik, elveszik a folyamat során.
Ha 85%-os a táp hatásfoka, akkor már csak 588 wattot kell felvennie a konnektorból, hogy le tudja adni az 500 wattot a hardverelemeknek.
Tehát a konnektorból felvett érték (X) = a névleges teljesítmény / a hatásfok.
Azaz X = 500 watt / 0,85
hatasfok amugy eleg keplekeny dolog mint lathatod itt is
#2 ugyan azt a peldat irta csak maskepp :D
-80%? nem
osztanod kell mint latad
650/0,8 igy kapsz nagyobb erteket
az a baj hogy te 650W ot a halozati maxal azonositod
pedig ez nem halozati max, hanem a "gep" max
a halozati max 650 en felul van
mostmar ertem, nagyon koszom a turelmet es ezt a boseges informaciot es a peldakat
ment a zold mindenkinek, koszonom meg 1x ;)
Nem kérdező, pont fordítva:
812,5W*-20%=!!650W!!
* 812,5W: ez az az érték amit felvesz a táp a konnektorból. Mint írtam ha a hardver 200 W-ot fogyaszt, akkor, a táp 250W-ot vesz fel, ez a 812,5W pedig arra az esetre vonatkozik, ha a tápnak 650W energiát kell biztosítania a hardvernek (de nincs az az őrült, aki egy tápot a ráírt értékekig terhel, szoktak hagyni kb 10-15% tartalékot).
Sikerult ;)
halasan koszonom meg 1x ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!