Jo igy a video kartya ventilator beallitas MSI-be?
Eddig ugy volt a beallitas:
30C - 20% FS
40C - 30% FS
es igy tovabb
de 26%-on meg epp h forog mindharom venti a GPU-n (3 ventis gpu-m van)
25%-on mar csak 2, 24%-on pedig mar nem fogok, az AIDA mutatja h forog, de a ventik nem forognak, gondolom ilyen lassan nem tudnak mar
most at allitottam, hogy folyamatosan forogjon 26%-on egeszen 40C-ig, majd ott valtson 30%-ra ez igy jo? vagy jobb megoldas ha inkabb megallnak a ventik egy bizonyos hofokig?
ez igy keves info
es a hofok is keves
vga tipusa kelene
kelene indok is, vagyis gond e van
tudni kene hogy terhelve/streszelve menyire megy fel a fok
keves a fok = ez iszonyat huvos kari nyaron (bwr szobahomerseklet szamit, pl ha van lekondi)
a vga 80 fokon se erzi roszul magat nagyon de az alat msr ajanlatos tartani
40 fok 100% koruli terhelesen semmi
ventik ha nem zavar hangjuk minimalis fordulaton porogjenek ha jatszol vagyis ha barmivel 100% korulire terheled vga t
vga pontos tipusa: R9 280 Gigabyte WF 3 OC
azert allitottam ezt be, mert gyari beallitasokkal a vga 45-50%-on mar 90%-on porgette a ventiket, ahogy tudom es te irtad is 70-75C teljesen normalis VGA-nak
legkondi nincs a szobaba, a szabitogephazban van 5 haz venti
forogjon a vga-n a venti minimalisan? 26%-on megy mind a harom venti egy bizonyos hofokig es onnan emelkedjen? vagy jo igy is ha ki van kapcsolva es egy bizonyos homerseklet utan kapcsoljon be?
jo lenne ha porogne minimalisan mikor terheled (jatek/munka) de alapjaraton nem kell porognie
vegulis mehet paszivan is ha enyire huvos, de azert en ugy alitanam be hogy ha tenleg hasznalom a vga t legalabb minimalisan porogjenek akkor, igy ha hofokhoz allitod akkor ugy kell szamolnod hogy ha kb.100% on (gpu hasznalat) csak 40fokra megy akkor elotte mar bekapcsoljon a venti
#3 persze oltimalis hatarerteket meg kell talalni, mert pl allandoan viszahuti a venti porges akkor leall venti, ujra beindul, peall, az nagyon nem lenne jo...
de szerintem meg lehet talalni az optimalis hatarerzeket ahol a venti porog de nem all le "tulhutes" miatt
most ugy van, hogy amig a GPU nem eri el a 36 fokot a ventik nem porognek, mert ugye csak 26%-tol forognak a vga-n a ventik, az alatt nem akar menni, pedig az AIDA azt mutatja h forog 20%-on is, pedig nem :D
tehat egy bizonyos homersekletet ha eleri akkor bekapcsolnak a ventik, vagy folyamatosan forogjon minimalisan?
ha eler egy hofokot akkor kapcsoljanak be (allando porgesre nincs szukseg, alapjarat, pl ha filmezel vagy netezel, szovegszerkesztesz (email) szoval ezek nem feltetlen kinoznak meg egy 280 t :D )
de azert figyelgesd nehogy vegul 60-70 se kapcsoljon be mert ugy igyekszik halk maradni:P
be van allitva az AIDA-is, hogy egy bizonyos homersekletnel jelezzen, es egy felso hatart is adtam ha azt elerni kapcsolja ki a gepet, ha esetleg ugy maradna a gep, torrent miatt en pedig nem vagyok itthon, ne tortenjen semmi baj :)
Koszonom a segitseget. Akkor at allitom ezt h 20%-on ne menjen hisz a ventilator nem forog 20%-on csak 26%-nal kezd el forogni. Es beallitom ugy, hogy egy bizonyos homersekletnel kapcsoljon be 26%-ra es onnan emelkedjen homerseklettol fuggoen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!