Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jo igy a video kartya ventilat...

Jo igy a video kartya ventilator beallitas MSI-be?

Figyelt kérdés

Eddig ugy volt a beallitas:

30C - 20% FS

40C - 30% FS

es igy tovabb

de 26%-on meg epp h forog mindharom venti a GPU-n (3 ventis gpu-m van)

25%-on mar csak 2, 24%-on pedig mar nem fogok, az AIDA mutatja h forog, de a ventik nem forognak, gondolom ilyen lassan nem tudnak mar

most at allitottam, hogy folyamatosan forogjon 26%-on egeszen 40C-ig, majd ott valtson 30%-ra ez igy jo? vagy jobb megoldas ha inkabb megallnak a ventik egy bizonyos hofokig?

2015. júl. 15. 20:48
 1/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ez igy keves info

es a hofok is keves

vga tipusa kelene

kelene indok is, vagyis gond e van

tudni kene hogy terhelve/streszelve menyire megy fel a fok

keves a fok = ez iszonyat huvos kari nyaron (bwr szobahomerseklet szamit, pl ha van lekondi)

a vga 80 fokon se erzi roszul magat nagyon de az alat msr ajanlatos tartani

40 fok 100% koruli terhelesen semmi

ventik ha nem zavar hangjuk minimalis fordulaton porogjenek ha jatszol vagyis ha barmivel 100% korulire terheled vga t

2015. júl. 15. 21:17
 2/7 A kérdező kommentje:

vga pontos tipusa: R9 280 Gigabyte WF 3 OC

azert allitottam ezt be, mert gyari beallitasokkal a vga 45-50%-on mar 90%-on porgette a ventiket, ahogy tudom es te irtad is 70-75C teljesen normalis VGA-nak

legkondi nincs a szobaba, a szabitogephazban van 5 haz venti

forogjon a vga-n a venti minimalisan? 26%-on megy mind a harom venti egy bizonyos hofokig es onnan emelkedjen? vagy jo igy is ha ki van kapcsolva es egy bizonyos homerseklet utan kapcsoljon be?

2015. júl. 15. 21:23
 3/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

jo lenne ha porogne minimalisan mikor terheled (jatek/munka) de alapjaraton nem kell porognie

vegulis mehet paszivan is ha enyire huvos, de azert en ugy alitanam be hogy ha tenleg hasznalom a vga t legalabb minimalisan porogjenek akkor, igy ha hofokhoz allitod akkor ugy kell szamolnod hogy ha kb.100% on (gpu hasznalat) csak 40fokra megy akkor elotte mar bekapcsoljon a venti

2015. júl. 15. 21:32
 4/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#3 persze oltimalis hatarerteket meg kell talalni, mert pl allandoan viszahuti a venti porges akkor leall venti, ujra beindul, peall, az nagyon nem lenne jo...

de szerintem meg lehet talalni az optimalis hatarerzeket ahol a venti porog de nem all le "tulhutes" miatt

2015. júl. 15. 21:34
 5/7 A kérdező kommentje:

most ugy van, hogy amig a GPU nem eri el a 36 fokot a ventik nem porognek, mert ugye csak 26%-tol forognak a vga-n a ventik, az alatt nem akar menni, pedig az AIDA azt mutatja h forog 20%-on is, pedig nem :D

tehat egy bizonyos homersekletet ha eleri akkor bekapcsolnak a ventik, vagy folyamatosan forogjon minimalisan?

2015. júl. 15. 21:36
 6/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ha eler egy hofokot akkor kapcsoljanak be (allando porgesre nincs szukseg, alapjarat, pl ha filmezel vagy netezel, szovegszerkesztesz (email) szoval ezek nem feltetlen kinoznak meg egy 280 t :D )

de azert figyelgesd nehogy vegul 60-70 se kapcsoljon be mert ugy igyekszik halk maradni:P

2015. júl. 15. 22:15
 7/7 A kérdező kommentje:

be van allitva az AIDA-is, hogy egy bizonyos homersekletnel jelezzen, es egy felso hatart is adtam ha azt elerni kapcsolja ki a gepet, ha esetleg ugy maradna a gep, torrent miatt en pedig nem vagyok itthon, ne tortenjen semmi baj :)

Koszonom a segitseget. Akkor at allitom ezt h 20%-on ne menjen hisz a ventilator nem forog 20%-on csak 26%-nal kezd el forogni. Es beallitom ugy, hogy egy bizonyos homersekletnel kapcsoljon be 26%-ra es onnan emelkedjen homerseklettol fuggoen.

2015. júl. 15. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!