Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi kell egy jó PC játékos...

Mi kell egy jó PC játékos géphez? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Gondoltam írok ide, mert itt biztos választ kapok nagyoktól-kicsiktől a tapasztaltaktól :)

Szóval 13 éves fiú vagyok és nagyon, nagyon (nagyon :P) szeretek a számítógépemmel játszani MMORPG-ket, vagy sima PC-s játékokat, de ezt nem tehetem meg mert sajnos lassú a gépem...(nyugi a tanulmányi eredményeim megfelelőek, nem vagyok kocka :D)

Sokszor kértem szüleimet, hogy túrbózzuk fel a gépemet, vagy vegyünk egy újat, de azt mondták, ha év végére 5-ös leszek a suliban akkor kapok egy újat a legjobb felszereléssel.. Nos hát igen, könnyű ezt megvalósítani, ha jól tanulok, de az idő engem kikészít, miközben alig tudom nyomni a játékot, mert akadozik, lefagy stb..

A mostani gépem: azt hiszem Pentium 4-es 2 GHz-el(ami nagyon régi) és 512 MB-os RAM-mal, a vidikártyám vmi ATI..

Szóval egy olyan gépet szeretnék kapni/vásárolni saját pénzből, amivel pl a WOW-ban kibírja a városban, vagy egy nagy népességű játék városában, ahol 100-ak meg 100-ak tartózkodnak..(egyébként kérdeztem egy másik gyereket, akinek 1.5 GHz-es procija és 300 valamennyi MB RAM-ja van és jól megy neki, jobban mint nekem) Szerintetek, tudnék venni ehhez alkatrészeket, vagy inkább várjak/vegyek egy újat, ami nagyon drága, vagy időt akaró kérés :S Amúgy, nagyon szeretnék egy GeForce 9600 GT-t és egy Intel E5200-ast.. Megvalósítható, h ezt túrbózzam, vagy várjak egy újra.. Tanácsokat kérnék ;)

2010. márc. 4. 19:59
 1/8 anonim ***** válasza:
milyen gyors a neted?
2010. márc. 4. 20:12
 2/8 A kérdező kommentje:
wifi-s netem van, mert apám szobájában van a router meg a modem, szal így wifi-vel az írja h "Wireless Mode: 2.4GHz 54 Mbps" Nemtudom erre gondolsz-e.. Amúgy megnéztem, lehet az 54 Mbps a fontosabb, de ilyen gyors az a lényeg :D
2010. márc. 4. 20:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem pont hogy nem a procid kevés az mmorpg-k hez, hanem a memória(512), meg a videokártya is lehet hogy kevés már. Amúgy a routernél a 2.4GHz 54 Mbps nem az internet sebességére utal, hanem a vezetéknélküli kapcsolat típusára. A net sebességét le tudod tesztelni pl: speedtest.net oldalon.
2010. márc. 4. 20:38
 4/8 A kérdező kommentje:

Szóval, elég, ha veszek egy új vidikártyát és gyors lesz?

Egyébként megnéztem és ezek jöttek ki: Ping: 15ms Download: 10.62Mb/s és Upload: 1.01Mb/s.. o.O ezen az uploadon egy kicsit meglepődtem, de ez a normális adat...

És még azt, hogy apám mondta nem mind1, hogy milyen procit veszünk, mert egyeznie kell a gép foglalatával..

Akkor az a kérdésem, hogy elég jobb vidikártyát venni és gyorsabb lesz? Esetleg még memóriát? :D

2010. márc. 4. 20:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne új gépet venni mert agp-re nem nagyon gyártanak már jó videókártyát + a foglalatba illeszkednie kell a procinak meg minden tehát ez a gép igy elég felejtős.Egy olcsón jó konfigot ajánlok

AMD Athlon II X2 250 3.00Ghz AM3 BOX -15462Ft

GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 -15901Ft

KINGSTON 2048Mb DDR3 1333Mhz -12725Ft

SAMSUNG 1000GB F2 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2 HD103SI-19562Ft

GIGABYTE Superb 460W-9161Ft

Ati radeon hd 4850-27000Ft

XDL Happy-4B fekete-4550 Ft

ASUS DRW-22B2S Fekete OEM-6243 Ft

Ipon.hu-ról a legolcsóbb.

2010. márc. 4. 21:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, talán így már én is érvényesülhetek a közösségben :D (Meg talán a jegyeim is jobbak lesznek abban a tudatban, h ha megtanulnom egy klassz géphez mehetek játszani;))
2010. márc. 4. 21:52
 7/8 anonim válasza:
Le lehet pontozni, de annyira ne legyen jó géped,hogy egész nap tudj vele wowozni,mert függő leszel,és a lányok nem szeretik az ilyet...
2010. márc. 10. 12:13
 8/8 A kérdező kommentje:
WoW-ozni biztos nem fogok rajta, mert az elég drága:) Amúgy is jobban szeretek csajozni mint gépezni, de így kikapcsolódni nemtudok, míg nincs egy normális gép:) és most barátnőm sincs, ezért kéne vmi szórakoztató elektronika...
2010. márc. 10. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!