Asrock Alaplapon az UEFI verzióját érdemes frissíteni?
Figyelt kérdés
Asrock alaplapom van. Az UEFI menüben van oylan rész, hogy check update vagy valami hasonló és ha rányomok ellenőrzi, hogy van-e elérhető frissítés. Érdemes mindig a legfrissebbet használni? Ebből lehetnek olyan gondok, mint régebbi alaplapokon a BIOS frissítésnél, ha esetleg elszúrok valamit?
Az elszúrást úgy értem, hogy egy váratlan áramszünet vagy ilyesmi.
2015. júl. 14. 11:45
2/6 anonim válasza:
Gondolom gyakran nem használod az UEFI felületet illetve ha nincs semmi problémád a géppel, akkor felesleges. A gyártó oldalán amúgy írják, hogy az új verzió milyen újdonságokkal szolgál...leggyakrabban csak a támogatott CPU esetleg RAM listát/beállításokat frissítik azaz nem létszükséglet a frissítés (főleg mivel áramszünet esetén gond is lehet).
2015. júl. 14. 12:42
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod! Néha szoktam belépni az uefi-be, mert tetszik ez a klassz felület.:)1x be is paráztam kicsit, mert nem töltött be a Windows.. Na mondom, mi lehet ez? Egyszer csak rájöttem, hogy a boot-ot ultra fast-ra állítottam véletlenül és azért nem ment, mert valamelyik hardver azt nem támogatta..:)
2015. júl. 14. 13:06
4/6 A kérdező kommentje:
Még az a kérdésem lenne, ha esetleg mégis frissíteném, ezt hogy lenne a legbiztonságosabb? Mert lehet közvetlenül az UEFI menüből is ahogy látom és van az Asrock oldalon egy Appshop nevű program is melyikkel lenne érdemesebb?
2015. júl. 14. 13:15
5/6 anonim válasza:
Eleinte nekem is érdekes volt, de így lassan 4 év után már nem túl izgalmas az UEFI. Egyszer kellett frissítenem még az első fél évben egy újabb típusú CPU miatt, de azóta sem frissítettem/piszkálgattam. Persze, ha attól jobban érzed magad, akkor frissítsd, de véleményem szerint, ami jól működik azt ne babráljuk feleslegesen.
2015. júl. 14. 13:17
6/6 A kérdező kommentje:
Na, csak nem nyugodtam és frissítettem a BIOS-t az Asrock H97 PRO4 lapomon. Gyárilag 1.40 számú BIOS volt rajta, ez frissült a legújabb 1.80-as számúra. Az Asrock APP Shop programot használtam a frissítéshez és kb 3 perc alatt le is zajlott a művelet. Azután újraindult a gép és már az új BIOS fogadott. Úgy tűnik minden rendesen működik, viszont van egy kis probléma, amit csak a frissítés óta tapasztalok:
Én HDMI-vel használom a gépet egy tévén és a BIOS frissítés óta mintha csökkent volna a hangerő HDMI-n keresztül. Sokkal feljebb kell vennem a tévén a hangerőt, hogy kellően hangos legyen..
Ezt csak a BIOS frissítés óta van így, azelőtt rendben volt.. Más változtatás nem történt a gépen,az Nvidia driver is ugyanaz mint azelőtt volt, ezért gondolom, hogy az új BIOS okozza ezt. Régebbi BIOS-ra visszatérés ugye nem lehetséges?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!