Cooler master seidon 120v egy fx6300 mellé?
Hali!
A gyári fx hűtő nyáron röhejesen gyengén teljesít. Böngészés közben akár 50 fokig is elmegy a proci ami azért szerintem eléggé magas. (átlag 40 fok).
Kinéztem ezt az egyszerű vízhűtést. Még nem volt dolgom ilyennel,de szerintem ha évente max 2-3x kell karban tartani az belefér. Ennek ellenére mivel még nem volt dolgom vízhűtéssel ezért lenne egy pár kérésem:
- Van rá esély,hogy kifolyik a víz?
- Mi a pontos menete egy ilyen karbantartásnak?
- 4-4,4Ghz OC-t elbírna az fx-emen?
- Elfér -e egy sharkoon vs3-s red házban?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Gép:
FX6300
Crucial ballistix sport 2x4GB
Stock Gtx960
Gigabyte GA-970A-DS3P
WD 1tb
Gépház: https://www.youtube.com/watch?v=vMV-Xp0XEd4
Felesleges rá a vízhűtés, 10k körül vannak korrekt léghűtések, a vízhűtés csak hangosabb lenne(4,4ghz simán vállalható, az alaplap előbb fog gondot okozni, mint a proci, komolyabb tuninghoz egy jobb lap is kéne, ezért írtam, hogy felesleges a vízhűtés).
Igen, előfordulhat, hogy kifolyik a víz, egy ismerősömnél így adta meg magát egy 290x - volt is nagy örömködés, főleg hogy ilyesmire nem érvényes a garancia.
A többire nem tudom a választ, nem volt, és nem is tervezek vízhűtésre váltani, a méreteknek meg utána tudsz nézni, ha mégis vizet akarnál.
Ha vízhűtést akarsz akkor én Raijintek Themis-t ajánlom, kb ugyan olyan teljesítményt nyújt mint a h100i, de fele annyi áron.
A seidon-t nem éri meg mert elég sok baj van vele, teljesítményben elég jók de sok mindenkinek sípol a pumpa benne és elég hangosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!