PCX rendelés módosítására van lehetőség?
Szerdán rendeltem egy gépet, összeszerelés nélkül. Sprinter írt és hétfőn hozzák ki.
Viszont gyenge tápot választottam (legalábbis sok helyen ezt olvastam, hogy nem elég), konfig:
Gigabyte GA-F2A88XM-DS2
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black
AMD Athlon 860k
Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Dual-X
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Sharkoon VS4-V ház
3db Xilence COO-XPF120.TBL 120mm ventilátor
Chieftec CTG-400-80PB OEM táp
Sok helyen olvastam hogy 400Wattos táp nevetségesen kevés :/ Szerintetek?
Elég a táp csak a csatlakozó kevés rajta bár a VGA-hoz szerintem adnak átalakítót.
2x4gb 1866 sem lett volna drágább, kezeli a procid.
Sapphire R9 280 3gb +6E lett volna, hát inkább amiatt fájjon a fejed.
Bár ahhoz már inkább CTG-500 oem tápot.
Ha hétfőn hozzák ki, akkor reggel hívd a boltot és kérdezd meg mit tegyél. Van egyébként 14 napos elállási jogod, vagyis indoklás nélkül visszaküldheted és kérheted a pénzt.
Ház ezekből ha van ami még tetszik
Modecom Tres
Raijintek Arcadia
Deepcool Tesseract BF
Modecom Haka
Mars Gaming MC3
Sharkoon VS4
Xigmatek Mach
Aerocool GT Advance
Általában 1 venti van mindegyikben hátúl. Házhűtők helyett inkább egy Deepcool gammaxx 300 procihűtőt vennék a helyedben.
Köszönöm.
Sok helyen olvastam hogy ehhez a processzorhoz maximum egy r9 270x-et érdemes rakni... r9 280-at is kihajtaná?
Ha módosítják a rendelésemet, akkor is 10400 Ft-al lenne drágább a konfig, a vga és táp csere miatt. (+ lehet hozzávágnak pár ezer Ft kezelési költséget is)
Néztem teszteket:
270x és 280 között átlagosan 5 fps különbség van játékok terén. De ugye az amd 860k miatt nálam ez a különbség lehet nem lenne annyira észrevehető, vagy igen?
Köszönöm.
Azt írták módosításra már nincs lehetőség (még nem jött a futár)
Igazából az eredeti kiszemelt a GTX 750 Ti lett volna, de aztán rádobtam még egy kis keveset hogy 270x legyen(ami a rendeléskor még 50k volt). r9 280 az eredeti elképzelésekhez képest drágácska lenne :/
Bár még mindig a táp miatt aggódok nagyon :/
85% hatásfokkal 340 Watt leadására képes, igaz?
12V ágon 300wattot tud leadni, valahol olvastam de nem tudok mit kezdeni vele mert nagyon nem értek a témához.
r9 270x max fogyasztása 225W - 180W TDP?
CPU max fogyasztása 95W - 4GHz turbo móddal vagy anélkül?)
Akárhogy is nézem már a CPU és VGA max terhelés alatt megeszik 320W-ot, és akkor ott van a többi hardver is.
Tuti biztos elég a CTG 400?
Alaplap: 10-12 W
Memória: 6 W
CPU: 95 W
VGA: 180W
HDD: 10W
Ventilátorok: 15 W
12+6+95+180+10+15=318 W
És akkor már tényleg minden létező dologra majdnem a maximumot számoltam.
hatasfok az s masik oldalra vonatkozik
tehat a tap kepes leadni 400W ot
az igaz hogy "csak" 300W ot tud 12V n
de a tobbi hardver a +100W ot biro tobbi agrol is hasznal a cpu n es a vga n kivul
280 es 280X referencia fogyaszt a gyakorlatban 200W korul vagyis a 270X nel erdekes lene ilyen hatalmas fogyasztas
ha a cpu t nem hutod akkor tdp keretet turboval se lepi at
amugy a normal oc s vgs k sem lepik at s tdp keretuket
95+180 = 275W
biztos vagyok bene ha megneznel egy teljes!! rendszer fogyasztasos tesztet ezt a 275W pt se lepne tul ... vagyis 300W os 12V os ag "magaban" is elbirna a gepedet, de a tapok rovid idore kepesek tobbet is leadni mint a nevleges max uk.
* cpu t nem hutod = cpu t nem huzod
hatasfoknal lemaradt az hogy szoval ha 400W ot fogyaszt a geped 400W ot kel a tapodnak leadni (csak elmeleti) akkor a konektorbol (fali elektoroshalozat) 470W ot fog felvenni egy 85% os hatasfokkal szamolva, de 100% terhelesen kisebb a tap hatasfoka, legjobb hatasfoka 50% koruli terheltsegnel van
huzott i7 3770 cpu val mert adat
prohardver 270x es tesztjet magad is atolvashatod
nos kb. 200W ot mutat a diagram 75W az nagyon sok es m'eg ezzel is a tap keretein boven belul vagy minden teren
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!