10 év múlva milyen lesz egy fullos konfig szerintetek?
Félre értettem a kérdést elnézés.:D
Késő van már.
SHDD lesz szerintem addigra.Gyorsabb mint az SSD.Szerintem addigra HDD már nem is lesz.Ha lesz is akkor 100TB körül.A memória szerintem 128GB lesz az ajánlott.
Ezt így nehéz megjósolni, de ha belegondolsz, hogy már 10 évvel ezelőtt is voltak 2 magos procik ( AMD Athlon X2-es széria, illetve Pentium D ), akkor nem is fejlődött 10 év alatt annyit a számítástechnika. A 2006-ban azaz 9 éve kiadott konzolok is már többmagos rendszerek voltak. 2006-ban egy felső-közép kategóriás gép tartalmazott egy Intel Core 2 Duo-t, vagy egy Athlon x2 5200+ körüli procit, 2x1 GB 800mhz-es memóriát és mondjuk egy nVidia 8800GTS-t, radeonra már nem emlékszem mi volt akkor.
Namármos mi változott közel 10 év alatt? Egy felső-közép kategóriás játékgép, most 2015. közepén: Intel Core i5 4460 + 2x4GB 1600mhz DDR3 + GTX960 vagy Radeon r9 280, ez 4 erős mag, 8GB memória...
Ha ebből indulunk ki, akkor 8-12 magos Intel vagy AMD lesz 10 év múlva, ha erős magokból indulunk ki, de lehet nem lesz szükség több szálra, marad mondjuk a 4-6 mag, csak "izmosabbak" lesznek a magok. Mellé 16GB gyors, alacsony késleltetésű magas frekvencián működő, nagy sávszélességű memória, a videókártya, meg igazából mondjuk 8 teraflos, ha most mondjuk 4 elegendő FullHD-re.
A háttértár meg, ha belegondolok 10 éve volt 250GB, most 1TB minimum, ez szerintem nem nagyon lesz 2 teránál több, de majd meglátjuk. És mint előttem írták, inkább az SSD-éké és az ehhez hasonló gyors háttértáraké lesz a jövő.
Találgathatunk, lehet egész más lesz, mint amit most gondolunk, emlékszek arra, hogy az Intel azt mondta, mikor a Pentium 4-esek megjelentek, hogy pár éven belül 10ghz-en fognak menni a processzoraik és lám, teljesen más koncepció lett belőle.
De lehetne még kalandozni a képzelet világában. :D
1TB RAM
1 petabájt SSD
GTX tökömtudjami
Seasonic 1000W
Intel Core i7-9990K
Már kb 3 éve van 64 magos processzor :D
alsokategorias lesz...
... ujabb 10evre r'a
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!