Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a probléma? Talán a...

Mi lehet a probléma? Talán a CPU hibás?

Figyelt kérdés

Lenne nekem egy AMD Athlon X4 860K Quad Core Processor 3700 MH CPU-m.

Ez az elmúlt pár napig a gyári hűtővel tökéletesen muzsikált,ám 3 napja gondolt egyet a gép,és kétszer is lefagyott.Nem tudtam mivel lehet a gond,ezért leszedtem egy programot ami méri a gépemben lévő dolgok hőmérsékletét,és nagy meglepetésemre a processzorom alap helyzetben,úgy hogy még a böngésző sem fut,bekapcsolás után 60-65 fokon van,míg terhelés alatt ez egyszer elérte a 85 fokot is,na akkor helyeztem használaton kívülre a gépet.

Ezen dolgokon felbuzdulva beszereztem egy új hűtöt,gondolván hogy a gyári a hibás...

Ma meg is érkezett a Deepcool Gammaxx 300 cpu hűtöm,amely viszont alaphelyzetben ugyanezt produkálja...

Mivel lehet a gond?Próbáltam 2 féle mérő programot is,hátha az a ludas(Speccy,Speedfan),de ez sem jött be...

A gép ház többi eleme 30-35 fokon mozog,szóval azokkal semmi gond nincs...

Mivel lehet baj???

2015. júl. 10. 16:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Az új hűtővel nem fagytam még le,sőt,igazából a gyárival is "csak" kétszer,de az már majd 3 napja,azóta semmi...Sőt,igazából még lassulás sem jelentkezett...

Ezért is furcsa nekem hogy ilyen magas hőfokot ir,mert egyébként a gépen nem igazán venni észre semmi változást...

A többi elem így fest:

[link]

2015. júl. 10. 17:03
 12/20 papagenou ***** válasza:
az új hűtő mindenképp jó ötlet volt amugy, mert a gyári hűtő vacak és hangos is sajnos általában. de kapcsolb az overdriveot, naplóztassad az eredményeket és játsz egy órát, aztán nézd meg mi volt a maximum. alapjáraton az overdrive sem az igazi, de fent megbízható. az tehát ismételten, nem a hőfokot mutatja, hanem azt, hogy mennyire vagy attól, hogy leálljon a gép a proci megfőzését elkerülendő.
2015. júl. 10. 17:06
 13/20 Trevor. ***** válasza:

OFF: rossz ránézni a böngésződre, rakj már fel egy reklámblokkolót: [link]

ON: Aida 64, BIOS mit ír ki hőfoknak? Mert azok pontosabbak.

2015. júl. 10. 17:08
 14/20 papagenou ***** válasza:
off: trevor, azok nem reklámok (szerintem) hanem a gyakran használt / elmentett oldalak :)
2015. júl. 10. 17:10
 15/20 A kérdező kommentje:
Mostani újraindítás után. (Az overdrive telepítése miatt),70 fokot ír...
2015. júl. 10. 17:15
 16/20 A kérdező kommentje:
papagenou,ezt a naplóztatást hol tudom beállítani??nem nagyon értem az angolt,németet tanulok gyerekkorom óta :)
2015. júl. 10. 17:18
 17/20 papagenou ***** válasza:

ha az overdrive 70et ír az nem probléma, azt jelenti, hogy bőven jó a hőfokod, mint mondtam, ott fordítva kell értelmezni a dolgokat. (90-100fokig jók az amd procik, a 70 - ami ez esetben még mindig nem pontos - azt jelenti, hogy bőven jó a hőfokod. játszál vele, ha az a margó nem csökken mondjuk 30alá - hasamra ütöttem - akkor jó a helyzet.

am status monitor, logging, alul start, mentsd fájlba.

2015. júl. 10. 17:31
 18/20 A kérdező kommentje:

[link]

Ezek a mért számok kicsivel több mint 1 óra játék után.

Ha az általad eddig írtakat jól értelmeztem,akkor ez így megfelelő igaz?

2015. júl. 10. 22:09
 19/20 papagenou ***** válasza:
aha :) nincs vele baj. ha nincs, a házad elejébe-végébe tehetnél egy-egy olcsó, alacsony fordulatszámu ventit, hogy rásegítsenek anélkül h porszívó effekt lenne :) - már ha még nincs és ban hova tenni
2015. júl. 11. 18:54
 20/20 papagenou ***** válasza:

egyébként, csak tipp a hőmérséklet, no meg a fogyasztás egyszeru kontroljára. Win 7 alatt mukszik, ha win8ad van, szerintem azon is fog.

a startmenu keresőjében keresd meg a cmd.exe-t. majd gépeld be minden további nélkül a " powercfg -list " parancsot. itt láthatod, hogy melyik energiagazdálkodási beállításod hova van címezve. ne zárd be.

Hozz létre annyi parancsikont amennyit szeretnél használni - nekem három van, egy alacsony - 5-10%cpu használat s ehhez illő minden más, egy közepes 5-50% és egy magas/játék üzemmod 5-100% cpu használat és minden más ezekhez igazítva. A windows néha akkor is képes magasabban járatni a gépet a hülyeségeivel ha csak böngészel, de ha leszabályzod, akkor nem teszi. Na már most, nekem tehát három parancsikonom van, amiket a tálcára helyeztem le. Mindegyiket arra címzed, amelyik beállítást akarod vele aktiválni.

pl nekem az egyik beállítás címe " 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2 " ezt kell bemásolnom a parancsikon céljához ezzel kiegészítve: powercfg -setactive

tehát így néz ki: powercfg -setactive381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2

aztán leokézod a kész parancsikont pedig szabadon helyezed stb, én külön ikont csináltam nekik. Így egyetlen kattintással tudom aktiválni a megfelelő sémát, ha pl böngészés és játszás/munka közt akarok váltani.

itt vannak képek, tudom h nem vagy angolos, de a képek így is segítenek h mit kéne látnod és mit hova másolni.

[link]

2015. júl. 13. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!