Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor cserénél kell...

Processzor cserénél kell olyan "orvosi" kesztyűt húzni? Ugye, hogy ne tegyek kárt benne mert egyik haverom mondta, hogy ha fel vagyok töltődve és úgy nyúlok hozzá tönkre mehet.

Figyelt kérdés

2015. júl. 10. 13:23
1 2
 1/11 Trevor. ***** válasza:
100%
Igen, elektrosztatikus kisülésnek hívják. Én nem hiszek benne ugyan, de létezik. Fogj meg egy radiátort vagy valami más földelt dolgot és után nyugodtan cserélhetsz procit. Persze a tüskéket a foglalatban azért ne fogdosd össze.
2015. júl. 10. 13:25
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi Trevor.Én is erre gondoltam.már mint a földelésre.Ok akkor nem lesz gáz.Köszi Mégegyszer! :)
2015. júl. 10. 13:31
 3/11 Trevor. ***** válasza:
Én legalábbis már sokszor cseréltem processzort csak simán puszta kézzel, semmi baj nem lett belőle. A mai alaplapok pedig védve vannak az ilyenek ellen.
2015. júl. 10. 13:33
 4/11 anonim ***** válasza:

Ahogy Trevor is írta, a művelet előtt illik leföldelni magad, ezt megteheted radiátoron is, de a legbiztosabb módszer szerintem, ha a konnektor földelésére nyúlsz rá, az garantáltan földpotenciálon van.

Még ajánlott dolog, hogy ne legyen rajtad műszálas cucc és ne szőnyegen végezd a műveletet, mert az is segíti a feltöltődésed.

G.

2015. júl. 10. 14:29
 5/11 anonim ***** válasza:
rengeteg processzort cseréltem ki kesztyű nélkül és mindegyik jól működik, csak arra figyelj hogy a tüskéket vagy a processzor érintkezőihez ne nyúlj
2015. júl. 10. 14:33
 6/11 A kérdező kommentje:
Ok.Köszi mindenkinek!
2015. júl. 10. 14:58
 7/11 A kérdező kommentje:
És új hűtő beszerelésénél ki kell venni az alaplapot?Én nem szoktam.Ez hűtőtől függ?
2015. júl. 10. 20:25
 8/11 anonim ***** válasza:
ez a foglalattól és a hűtőtől függ
2015. júl. 10. 20:27
 9/11 A kérdező kommentje:
AM3 és Rajintek Aidos Black
2015. júl. 10. 21:25
 10/11 anonim ***** válasza:
ahogy nézem majd le kell szedned az eredeti felfogatót ezt oldalanként 2-2 csavar tartja és kicsit van meghúzva hogy könnyen lehessen bütykölni :) ha teljesen kicsavartad akkor kiemeled a csavarokat és leszeded a műagyag felfogatót aztán az alaplapot megfordítod (figyelj arra hogy ne érintkezzen a kezeddel a nyák próbáld a szélét fogni hogy elkerüld hogy az ujjadon található zsír piszok felkerüljön és ezzel problémát idézzen elő) és leszeded amibe a csavarok vannak belecsavarva ha ez megvan akkor a hűtő használati utasítását előveszed és a foglalat szerint felszereled és megfelelő erővel meghúzod a csavarokat (ne húzd meg túl erősen) ha ez megvan akkor vissza az alaplap a gépbe aztán van a másik módszer amikor úgy szereled be hogy az alaplap bent van de én nem így szoktam mivel kevés hely és feszül nem érem annyira hogy mikor elég a csavarnak ha bármi kérdésed van nyugodtan írj privit :)
2015. júl. 11. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!