Olcsóbban távolról, vagy drágábban helyből?
Hogy vennél gépet? Vennél egy gépet az interneten, egy olyat amelyet te raksz össze, és kihozzák, vagy vennél egyet a helyi infóboltban, ahol szintén te magad rakod össze az alkatrészeket.
Azért merült fel bennem a kérdés, mert neten vettem egy gépet kb 1-2 éve és most a garanciáztatás egy rémálom. Heteket kell várni, mire mondanák rá valamit, hogy nekik jó-e vagy nem, és ha ott jó, akkor küldik vissza az egészet... Aztán nekem megint nem megy, akkor megint vissza. És én már bánom, hogy nem itt vettem a helyi infós boltban. Igen, tudom, hogy drágább lett volna, de egyszerűbb lenne ez az egész garanciáztatás, nem kellene rá heteket várni, meg én bevinném/elhoznám, amikor én ráérek, tehát kényelmesebb lenne. A gép amit ott "vennék" vagy vettem volna kb 15,000-20,000 ft-tal került többe, cserébe kapok egy kényelmes gaanciát, mintsem így egy netes sz@rt, ahol nem ismerik el ahibás alkatrészt.
Nektek melyik? Én legközelebb 4-5 év múlva, biztosan a helyi boltban fogom összeállítani, nem érdekel, hogy egy 20k-val több. Nem sznobságból mondom, de hócipőm tele van, hogy nekem nem megy, meg nem kapcsol be, hol megy hol nem, ott fent, meg heteket dekkol és a válasz: "Hááát, mi nem találtunk semmit 4.000 ft lesz a költség, mert nem találtunk hibát"
Ti melyikre szavaztok?
Nem veszek helyben hardvert, mert egyik helyi boltban sem kielégítő a kínálat(Székesfehérvári vagyok), a garancia meg mindenhol rémálom. A különbözetet sem érzem indokoltnak, plusz ha itt vásárolok, akkor rendszerint várnom kell 3-7 napot(rendelve meg általában 2 munkanap).
Na meg az sem csábít a helyi boltokba, hogy állandóan hülyének akarják nézni az embert(gondolom ez egy pcx\iponnál is így lenne, de a netes felületen ezzel nyilván nem találkozok), a legtöbb dolgozó hozzáértéséről nem is szólva - azért egy csak és kizárólag hardverekkel foglalkozó boltban elvárható lenne, hogy ha mondom, hogy milyen foglalatú procihoz keresek alaplapot, akkor ne nézzenek bután, hogy mégis miről beszélek(mondjuk mentségükre legyen szólva, hogy ez más helyeken is tapasztalható, pl amikor gyertyát akartam venni a motoromhoz, mondtam a pontos típust, a csaj rezzenéstelen arccal félre fordult, majd kiáltott, "Sanyi!" :D).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!