Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért ad kevés pontszámot a...

Miért ad kevés pontszámot a Windows élményindex?

Figyelt kérdés

Adott egy gamer pc a következő konfiggal:

Lap: Asus crosshair v formula-z

Proc: Amd FX-9590

Ram: 2x8gb Kingstone hyperX 2400mhz

Video: Msi Radeon 290x 4g Gaming 4gb

Merevlemez: Corsair force 3 120gb ssd

Élémyindex:

Proc: 7.8

Ram: 7.8

Video: 7.9

E. merevlemez: 7.6

Azt mondták nekem hogy ssd-re alapból 7.9 élményindexet kéne irnia. Ismerősöm fx-9370 procre is 7.8-at adott.

Akkor az enyémre miért ugyanannyit?

2015. júl. 8. 23:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
7.9et sose fogod elérni vagy csak nagyon nehezen
2015. júl. 8. 23:41
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

:D

azok a problémák.

2015. júl. 8. 23:41
 3/14 anonim ***** válasza:

Felejtsd el a számokat. Elég gyors a gép NEKED?

(A) Igen: örüljél.

(B) Nem: izzadj még pénzt és vegyél jobbat.

2015. júl. 8. 23:44
 4/14 A kérdező kommentje:

Nekem kicsit nagy probléma. De elnézést kérek érte ha félreérthető.

Az én szemszögemből, "beleizzadtam" a gépbe 500+ ezret és kicsit idegesit hogy nincs meg a 7.9 :)

Valaki ad értelmes/részletesebb magyarázatot rá?

2015. júl. 8. 23:58
 5/14 anonim ***** válasza:

Felteszem van mellette HDD is - ez magyarázat lenne. Nekem két hdd m van, az egyik dög lassú, de marha nagy(backupra használom csak, illetve filmeket oda szoktam tölteni), az lehúzza 7.4 ről 5.9 re.

Viszont csak hogy érezd, hogy mennyire irreleváns az élményindex..

fx6300 - 7.4

4x4gb ddr3 1600mhz - 7.9

gtx 660 - 7.9

hdd - 5.9

Gondolom abban egyetértünk, hogy nem közel azonos eredményt kéne kapnom(az 5.9 es hdd t ne firtassuk, 7.2 az is, ha a fos wd green nincs a gépben).

2015. júl. 9. 00:06
 6/14 A kérdező kommentje:

Igen van HDD, de azt lehúztam róla mikor az élményindexet mértem.

Viszont "4x4gb ddr3 1600mhz - 7.9 "

Nekem 2x8gb 2400mhz és 7.8-at adott.

Lehetséges hogy akkor minden windows 7 verziónál más az élményindex. Vagy a windows update álltal megnövekedett a skálázás.

2015. júl. 9. 00:41
 7/14 anonim ***** válasza:

Attól, hogy SSD, nem értem, miért kéne egyből maxot adnia. (HDD-re mondjuk biztos nem fog, de pont ez a lényeg)

A memóriánál meg odaírja, hogy "memory operations per second", és ő ezt méri. Na, hogy ez amúgy nem mond semmit, az is biztos. Ha dual channel (azt írtad az), akkor bejátszhat, hogy egy csatornaként kezeli, vagy két külön buszként. Meg a modulok késleltetései is. Szerintem a szórásból ez az, aminek a legkevesebb köze van az ÉLMÉNYhez, mégis ezt adná, ha ez lenne a legkisebb...

Az ismerősög fx procija se sokkal rosszabb, mint a tiéd, de én mégis az tnem értem, hogy mi került ezen az vason több, mint 5 kilóba, és azt se, ha már ennyi lé volt rá, miért nem vettél intel processzort, valószínű szárazjég se kéne, mert gondolom azzal hűtöd, és tönkre is verné az fx-et a fenébe...

2015. júl. 9. 01:02
 8/14 A kérdező kommentje:

Azért mert többen is lecsesztek hogy "miaz hogy nem 7.9ssd-vel". Gondoltam akkor valami probléma lehet az enyémmel.

Attól hogy intel van ráirva még nem erősebb!

Felesleges is ezen vitatkozni mert mind a kettő jó processzor. Egyik ebben jó a másik abban. Dizel vs Benzin, Nvidia vs Amd...

A proci 76 volt, kapott corsair hydro h105 hűtést 42ér.

Alaplap 68, Táp 25, Ram 42, videók 125, ház 37 aztán még 3 darab ssd, 4db hdd...

2015. júl. 9. 01:22
 9/14 anonim ***** válasza:
Régen rossz, ha már téged csesznek le ezért. Amúgy meg tényleg fölösleges vitázni, mert ezek a végtelen teljesítményfelvételű monstrumok arra jók, hogy így a 40 fokban telefűtsék a házadat..
2015. júl. 9. 01:34
 10/14 anonim ***** válasza:
Ja, még annyit, hogy aki több, mint 100 ezer forintot szór el alaplapra+házra együtt, annak tök egyértelmű, hogy nem számít a pénz, vagy hülye.. Megelőlegeztem neked, hogy nem az utóbbi vagy, ezért gondoltam, hogy teljesen mindegy hogy 500, 600, vagy akármennyi
2015. júl. 9. 01:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!