Milyen esetben/mikor ajánlott BIOS-t frissíteni?
Ha nincs semmi baja a gépnek, akkor nem ajánlott.
Legtöbb esetben akkor van rá szükség, ha olyan CPU-t akarunk az alaplapba tenni, amihez újabb BIOS verzió szükséges a jelenleginél. Ritkán előfordulhat, hogy valami bug vagy egyéb hiba miatt ajánlott újabb verziót felrakni.
Mivel van kockázata, így feleslegesen kár frissíteni. Sokszor az újabb frissítés tényleg csak annyit tartalmaz, hogy újabb kompatibilis CPU modellek lesznek felismerhetők. Egy jól működő BIOS-t nem kell piszkálni, plusz teljesítményt vagy alacsonyabb fogyasztást nem lehet kipréselni belőle...ha netán komolyabb hiba van vele azt úgy is gyorsan javítják.
Az Én alaplapom idén lesz például 4 éves (M5A97 Pro). Az első bő egy évben jött rá 10 BIOS verzió (új modellek támogatása, stabilitás, memória kompatibilitás), míg az utóbbi időkben semmi. Én egyszer frissítettem, mielőtt újabb megjelenésű procit szereztem bele. Egy átlagos alaplap életében ez normális....ez nem olyan, mint egy vga driver frissítés (nem szükségszerű csak indok esetén).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!