Megrázott a számítógépen lévő USB port, mi lehet az oka?
Ki volt húzva a konnektorból a gép, vagyis le volt áramtalanítva. Miután visszadugtam be akartam kapcsolni a gépet, és a bekapcsoló gomb felett van 2 USB Port, és ahogy nyúltam a gombhoz véletlen hozzáértem az egyikhez és megrázott egy kicsit ( konkrétan az ujjam amivel hozzáértem teljesen lezsibbadt ). Csak az egyik port csinálja ezt, a másik nem.
Ez kb. 20 perce volt, azóta nem tudom hogy ráz még-e, nem szeretnék még egyszer hozzáérni.
Most fordult elő először, bár most értem hozzá először a porthoz, kézzel nem túl gyakran nyúlkálok hozzá, most is véletlen volt.
Mi az oka? Mit tehetek?
Ő éppen előtte öltöztem át ( nem voltam itthon, azért volt leáramtalanítva, és mikor hazaértem átöltöztem itthoni ruhába és utána akartam bekapcsolni ), de nem hiszem hogy a ruha levétele közben létrejövő súrlódás miatt keletkezett volna ekkora elektromosság, hogy lezsibbadjon a fél kezem. ( még fél órával utána is éreztem enyhén a zsibbadást, és picit meg is szédültem, enyhe hányingerrel ).
Usb kábellel nem lehet baj, mert semmi nem volt bedugva a portba, magának az USB portnak a bemeneti nyílásához értem hozzá véletlenül, ahogy meg akartam nyomni a bekapcsoló gombot ( tehát a gép még nem volt bekapcsolva akkor mikor megrázott ).
És csak az egyik port csinálta.
Nem tudom hogy valami hirtelen feltöltődés volt e, vagy mi, azóta nem nyúltam hozzá, így nem tudom hogy most is ráz-e még, nem akarom hogy megint megrázzon.
Először ellenőrizd, hogy a gépedet földelt dugóval ellátott kábellel csatlakoztattad-e a 240V-os hálózathoz. Alapból ez van hozzá. Aztán ellenőrizd, hogy a fali aljat földelőponttal el van-e látva. Ha igen, akkor villanyszerelővel ellenőriztesd a lakás ( vagy akár a konkrét konnektor ) földelését. Ha ez is rendben van, akkor irány egy számítógépes bolt és nézesd meg a gép belsejét földelési/testelési szempontból az USB körül.
Amit elmondtál az NEM gyerekjáték !
Nagy nehezen rá vettem magam hogy még egyszer hozzá érjek, azóta már nem csinálja, semmit sem éreztem.
Tehát csak akkor csinálta, mikor le volt áramtalanítva a gép és miután áramot kapott.
Akkor csak valami hirtelen túltöltődés szerű dolog lehetett?
Ő igazad van, így történtek a dolgok:
Amikor elsőnek hozzáértem akkor a földön ( lambérián ) álltam, a lábamon zokni volt. Ekkor rázott meg.
A második próbánál a széken ültem, mezítláb voltam, viszont papucs volt a lábamon.
Viszont most megint megpróbáltam úgy hogy a földön állak papucs nélkül ( mezítláb ) és most sem rázott meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!