Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen videokártyát vegyek?

Milyen videokártyát vegyek?

Figyelt kérdés

A jelenlegi R9 270X-em kikerül a gépemből, és azt szeretném tudni, hogy milyen videokártyát vegyek a helyére. Maximum 120 ezrem lenne rá, 1080p-ben szeretnék játszani, természetesen ultra/high beállításokon, és 3D-s tervezőket futtatni.

Megéri várnom a 14.-én megjelenő új AMD 300-as szériára?

Egyáltalán megéri majd azokra váltanom? Mennyire lesz érezhető a különbség (pl. egy 390/390x-(n)el), akár megjelenésben, akár FPS-ben(utóbbi kevésbé fontos tényező számomra)?

Gondolkoztam még egy GTX 970-en is, hallottam erről a 3,5GB Vram-ról, nem tudom, hogy esetemben ez mennyire befolyásoló tényező.

A válaszokat előre is köszönöm! :)

2015. júl. 4. 12:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát vagy veszel Hardveraprón egy GTX 980-at, vagy GTX 970, 280x, 290, 290x. Ezek vannak, amikre már érdemes lenne cserélni.

De arra figyelj, hogy a 290/290x-hez (esetleg a 280x-hez is) lehet hogy másik tápegység kell*, illetve ezeket csak tisztességes hűtéssel (pl. Sapphire Vapor-X) vegyed, mert különben szívni fogsz velük a hang és a hő miatt.

*A tápnak egy darab 12V-os ágon képesnek kell lennie 300 Wattot leadnia, hogy a karinak gondtalan tápellátása legyen.

2015. júl. 4. 13:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Ezek alapján a kérdésem az, hogy a jelenlegi, FSP 500W HEXA+ tápom megfelelő lenne, vagy cserélni kéne nagyobbra?
2015. júl. 4. 13:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Tesztek alapján nem sikerült túl jól a 3xx széria, minimális különbség van csak a 2xx hez képest, ennyiért a 970 a legjobb választás még mindig(az egyetlen problémám vele, hogy közel egy éves, de az ára meg sem mozdult - persze logikus, nincs rá oka az nv nek, ebben a kategóriában nincs ellenfele(az ilyen sok gb vramot hagyjuk, parasztvakítás ebben a szegmensben, sőt, igazából a legfelső kategóriában is(már ha nem munkáról beszélünk), amíg nem tudnak 60+ fps t produkálni 4k ban, addig teljesen értelmetlen ennyi pénzt kiadni rájuk, 1080p re meg elég a 970\290 is).
2015. júl. 4. 14:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Ahhoz a táphoz GTX 960, R9 280 esetleg 970.
2015. júl. 4. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!