Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem tudja egyenletesen...

Miért nem tudja egyenletesen deinterlacelni a gépem a Blu-ray filmeket?

Figyelt kérdés

Már nagyon régen észrevettem, hogy sűrűn akadozik a lejátszás, ha Blu-ray filmet nézek a számítógépen. Azt hittem a háttérben futó programok vagy a CPU hibája. Ezért leállítottam minden nélkülözhető programot és végignéztem egy film stáblistáját (ahol ugye tökéletesen egyenletes a feliratok mozgása) és azt vettem észre, hogy a gép kétféle deinterlacing módszer között válogat teljesen random. Kövezzetek meg, nem vagyok informatikus, hülyén fogok fogalmazni. Egyszer rezzenéstelenül, tökéletesen simán haladnak a betűk, 10 másodperc múlva mintha csökkentették volna az fps számot, elkezdenek ugrálva haladni. És ez így cserélődik. Azokat a nagy akadásokat is látom, amiket lejátszás közben.

Közelebbről megnézve film közben is ugyanezt csinálja. Namost nekem egy AMD Radeon HD 7560D videokártyám van. Minden egyes lehetőséget átnéztem benne a videolejátszással kapcsolatban. Kikapcsoltam mindent, ami bezavarhat (zajszűrés, blokkmentesítés, elszínezés stb.). Csak a deinterlacing funkciókat hagytam alapértelmezettként (bár végigmentem az összes lehetőségen, de semmi változás). Namost én PowerDVD 14-et használok videolejátszásra. Nem a lejátszó a ludas, mert hardveresen deinterlacel (szoftveresen olyan, mintha egy rip-et néznék). De egyébként az MPC HC és a VLC is csinálja. A monitorom 144 Hz-en ment, amit azóta levettem 100-ra, mert kényelmesebb a szememnek.

Mi lehet az oka, hogy nem tud egyenletesen lejátszani? Deinterlacing hiba vagy bufferelési hiba? Vagy egyszerűen sz*@r a videokártyám és nem tud szépen Blu-rayt lejátszani? Hasonló tapasztalatok is érdekelnek és hogy oldottátok meg. Köszi!

2015. júl. 3. 23:42
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!