A gépemben van 8GB ram abból csak 3,97GB használható. Először azt hittem hogy ez az integrált videókártya miatt van ezért nem rég vettem egy videókártyát de úgy se oldódott meg a hiba még mindig csak 3,97 GB használható, szerintetek mi lehet a hiba?
Gépem Adatai:
8GB Ram.
videókártya: GIGABYTE GeForce GT730 2GB GDDR3 128bit
Proci:amd a4 5300
alaplap:ASRock AM1B-M
Biztos hogy nincs a gépedben AM1-es alaplap és FM2-es APU egyszerre.
Főleg hogy AM1-be senki nem vesz dedikált VGA-t,főleg nem olyat ami egy szinten van az integrálttal nagyjából.
Érdekes, mert láttam 32 bites rendszernél 3,5GB használható memóriát is (dedikált videokártyával). A PAE támogatás már régi dolog és támogatják a Windows rendszerek csak be kell kapcsolni ha jól tudom. A PAE lényege, hogy a 32 bites rendszer mellett is lehessen 4GB-nál több memóriát használni...
"Physical Address Extension (PAE) is a memory management feature for the IA-32 architecture, first introduced in the Pentium Pro. It defines a page table hierarchy of three levels, with table entries of 64 bits each instead of 32, allowing these CPUs to access a physical address space larger than 4 gigabytes (2^32 bytes)."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!