Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen processzor jó bele?...

Milyen processzor jó bele? (mi lehet ez)

Figyelt kérdés

Sziasztok. 2 kérdésem is lenne. Előkapartunk egy régi számítógépet a pincéből, de 0 papír nincs hozzá és csak azt tudom milyen proci van benne most.

Amd Athlon II x2 250 3Ghz.

Eléggé erős, de szeretném lecsrélni egy 6magos Fx 6300-ra.

Alaplapra csak az van ráírva hogy ez egy Asus lap. Rammok mellé fel van írva hogy 1600mhz-s rammokat támogatja valamint a proci foglalat mellé hogy a 6magos procikat is, de nem tudom hogy milyen lap. (A gép megy rendesen)

Próbáltam Everesttel, Speccyvel és még a "Dxdiag" paranccsal is. 2 program azt írta hogy Alaplap neve ismeretlen a "Dxdiag" parancs meg még csak meg se említette. Mivel tudnám esetleg még megpróbálni?

(Alaplapot jól megnéztem, sehol nincs rajta)

2015. júl. 1. 14:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha ennyit nem tudsz megnézni,hogy milyen alaplapod van,akkor ki fogja kicserélni a processzorokat?
2015. júl. 1. 14:13
 2/4 donfetibo ***** válasza:
Próbáld meg az Aida 64 Extremet az tuti kiírja, hogy milyen alaplapod van AMD Athlon II X2 proceszorod az AM3+ tokozású ugyan úgy mint az FX 6300 proceszoré, úgyhogy bele kell, hogy passzoljon!!!☺☻
2015. júl. 1. 14:15
 3/4 P.O.C. ***** válasza:

Nem, a jelenlegi proci csak sima AM3 -as.

[link]

A 6 magosak közül a Phenom II X6 sorozat jó bele csak.

Amit használtan is nehéz beszerezni.

Van persze olyan alaplap ami BIOS frissítés után kezeli az FX -eket, de sajnos ritka.

Ezen kívül a TDP is fontos, az olcsó alaplapok csak 95W TDP értékig fogadja a procikat.

2015. júl. 1. 14:35
 4/4 A kérdező kommentje:

1, Megtudnám én, de amiket használtam egyik se írta ki.

Amúgy életemben nem egy és nem kettő gépet kaptam már szét lazán kitudom cserélni.

2, Köszönöm az Aida bevált. (Csak tudnám hogy nem jutott eszembe a progi) :D

3. 10/10 max Phenom II X6 megy bele :)

Öcsémnek jó lesz a gép egy darabig.. World of warcraft stabil 30-50fps max grafika és még Euro Truck simulator is maxon megy.

Köszi a helpet.

2015. júl. 1. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!