Magyar billentyűn hol van a / jel?
Írja is, hogy ott angol a billentyűzete :)
#7-esnél a pont.
A ó lesz az = jel.
Amúgy ha van működőképes Windows-od, akkor nyisd meg a képernyő billentyűzetet. Megjelenik egy virtuális billentyűzet. Ha minden igaz, akkor alapból magyar billentyűzet kiosztáson lesz az is, erről a táclán lévő "HU" felirat segítségével tudsz meggyőződni a legkönnyebben.
Az ALT + SHIFT billentyű kombinációval tudsz váltani a kiosztások között. Ha nem piszkáltad soha, akkor alapból a magyarnak és az angolnak kell benne lennie, azaz ezek között fog váltani az ALT + SHIFT.
Érdemes ezt nyomkodni, és közben figyelni a virtuális billentyűzetet. Amikor éppen angol kiosztáson van (a tálcán az "EN" felirat látszik), akkor megkeresed pl. az = jelet. Megnyomod még egyszer az ALT + SHIFTet, és megnézed, melyik gomb lesz a helyén. Én így találtam meg, hogy az ó. (Egyébként Windows 7-en próbáltam ki, szóval azon szinte biztosan működőképes ez a módszer. Újabb, illetve régebbi rendszeren nem áll most módomban kipróbálni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!