COOLERMASTER Elite Knight 350 gépházamba, amiben intel core i5 4460-as processzor van, milyen hűtőt ajánlanátok? Maximum 15000Ft-ig. Az alaplapom Asrock h81mvg4. A hűtő mellé írjátok azt is, hogy miért pont azt.
Milyen okból kell a + hűtés? Kicsit halkabb/effektívebb? Hangtalan/effektív?
Csak mert szerintem egy i5 4460-ra felesleges 15k-s hűtésre pénzt kiadni.
Ahhoz univerzális hűtőt kéne venned, hogy bármire rámenjen. Jövőre új socket jön, tehát azokra már nem is garancia, hogy a mostani i5-re való hűtőd jó lesz.
Egyébként a 4460 azt hiszem talán 65 wattos. Rendkívül kicsi a hőleadása. Éppen ezért a gyári hűtő teljességgel elég hozzá.
Nem tudom ki mesélte neked az ellenkezőjét, de az biztos nem a 4460-ról beszélt.
A melegedést valószínű a gépházad elégtelen szellőzése váltja ki, melyen egy tuning hűtőborda sem segít. 40-60 fok egyébként a jellemző hőmérséklete terhelés alatt.
Milyen gépházad van?
60 fok terhelés alatt nem sok egyébként. Teljesen normális a Haswell CPU-knál.
Esetleg vehetsz rá 4-5 ezerért max egy halkabb valamit. Vagy akár 3000-ért.
Én a gyárit ajánlom. Ha nagyon kell jobb, akkor se költs rá 15ezret, mert qrvára nem érdemes. Ha annyira elakarod költeni azt pénzt, akkor idd el :D
Amúgy egy ilyen szerintem bőven elég, halk 12 centis ventivel: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!