Melyik laptopot vegye? Notebook vásárlási segítség kellene. Többi lent
A lányomnak szeretném, nagyrészt netezés, netes játékok, szövegszerkesztő, de azért a legjobbat szeretném ár érték arányban. HP és Dell 4GB DDR3-as laptopokat néztem, de a proci és videókártya kombináció ezerféle. Melyik a legjobb 100 eFT körül?
Ezeket néztem:
Ebben az árban a legjobb beltartalmi értékkel talán a dell inspiron 3543 rendelkezik. Viszont amit ad az egyik kezével, elveszi a másikkal, ugyanis a TN paneles kijelzője betekintési szögei eléggé elmaradnak a vetélytársaktól.
Itt egy teszt is hozzá: [link]
Második helyre a hp paviliont tenném, holtversenyben a dell inspiron 3542-vel.
Harmadik befutóként pedig az amd-s APU-val szerelt HP Probook 455-ös gépet.
A jobb legszélső a HP probook szerintem jó lesz. A legmagasabb órajelű processzora neki van a felsoroltak közül, van VGA kimenet (rá lehet kötni projektorra, meg monitorra, akár tv-re is.) és van express card-ja amivel bővíteni lehet a gépet!
2 tipp:
A laptopot soha ne használd puha felületen mint például takaró,paplan, terítő, párna, vagy ilyeneken, egyszóval ne ezeken laptopozz.
Mindenképpen vegyél alá hűtőalátétet. A laptopok nagyon melegednek, amely csökkenti a gép élettartamát jelentősen. A hűtőpad segít lehűteni a laptopot ami hozzájárul a hosszú élettartamhoz.
1-2 évente érdemes kitisztíttatni, a laptopot, mert beporosodik a hűtőborda, a ventilátor és rontja az így is sokszor kevés hűtést.
Köszönöm a gyors válaszokat. Most már leszűkitettem erre a háromra:
Kérdéd az L2 cache mérete lényeges, mert mindegyiknél más. Ez fontos?
3: óriási sebességbeli különbség van egy 18-as pentium és egy 2,5-ös amd között. Nem az AMD javára...
Maga az órajel semmit sem jelent.
Csak elmondom,hogy van egy hp pavilion 4éves laptopom,ami egy felsőkategóriásnak számított.Amint lejárt a garancia elkezdett zakatolni a hűtő,amikor bemelegedett,akkor leállt a zakatolással,2hónapja meg elromlodd az képernyője o.O
Néztem is nagyokat,hogy az meg hogyan romlott el,pedig nem nyúkáltam hozzá,nem bökdöstem,nem zsíroztam össze...Szar,szar,szar Soha többet HP laptop.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!