Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hányszor telepíthetek SSD-re...

Hányszor telepíthetek SSD-re Windows-t?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy elég primitív kérdésem lenne: úgy tudom az SSD-ket kevesebbszer lehet írni, mint olvasni, mivel a cellák tönkremennek. Februárba vettem az SSD-t, új alkatrészeket kapott a gép azóta, így újratenném a Windows 8-at, de mivel 1 hónap múlva jön a 10, így 1 hónapon belül 2x lenne újrainstallálás. Mennyire károsítja ez a "sok" újratelepítés az SSD-t?

Köszi a válaszokat!

2015. jún. 27. 20:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
semmi baja nem lesz.
2015. jún. 27. 20:33
 2/8 BM-Striker ***** válasza:
100%

Normális használat mellett egy mostani SSD gyakran tovább bírja, mint egy HDD.

Jó eséllyel előbb fog fiókban kikötni, mint hogy elromoljon.

2015. jún. 27. 20:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Minden nap többször telepíthetsz rendszert, akkor is hamarabb avul el az SSD, minthogy tönkremenjen. Valóban korlátozott számmal írhatóak a cellák, de emiatt nem kell spórólni az írással. Alaptalan a félelem, akkora írásmennyiséget bírnak.
2015. jún. 27. 20:50
 4/8 Trevor. ***** válasza:
Nekem fél éve van Samsung 850 PRO 128 GB SSD-m, eddig 2TB ráírt adattal. De a garancia 10év/150TB, de néztem tesztet és olyan 300TB ráírt adat után kezdtek csak kopni a cellák és tönkremenni az SSD. És 128GB-ra 300TB-t ráírni nem semmi és nagyon sokára lesz. Előbb lesz szektorhibás vagy más miatt megy tönkre egy HDD, minthogy elkopjon egy SSD.
2015. jún. 27. 21:05
 5/8 anonim ***** válasza:

Elvileg a legalacsonyabb élettartamú SSD-k is legalább 4000 írási ciklust viselnek el.

Tehát ha naponta telepakolnás majd leformáznád és újra telepakolnád 4000 napig kéne működnie...

Na most számold ki. van egy 4 éves HDD-m ami eddig 800 napot futott kb :) Tehát Rengetegszer újratelepítheted. és évekig jó lesz.

2015. jún. 27. 21:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem lesz baja, ezek a mai SSD-k általában 300 TB adatot képesek írni/olvasni...
2015. jún. 27. 21:09
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm ezt a sok és értelmes választ ! :) nekem Kingstone Fury-m van 120Gb egyébként.
2015. jún. 27. 23:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Pont annál olvastam, hogy 300 TB-ig működőképes, de egy átlagfelhasználó előbb vesz új SSD-t minthogy tönkremenne a régi.
2015. jún. 28. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!