Pasztázás óta nem jó a VGA-m? Mi lehet a gond?
A procim már eléggé melegedett, meg tuningolva is volt, ezért gondoltam újrapasztázom. Minden rendben is volt, az északi híd chipjét is újrapasztáztam, viszont még elég sok pasztám maradt, és a vga-m sem volt még soha újrakenve pedig már 5 éves, gondoltam megcsinálom azt is. Hát nem kellett volna. Ugyanis összeraktam mindent és azóta ha bekapcsolom a gépet, akkor nem jön be a semmi, csak fekete kép. De ad jelet a vga, de csak azt a full fekete képet, és a windows sem bootol be, csak van a gép és nem csinál semmit. A venti is pörög a vga-n, tápkábel is ellenőrizve lett. Viszont az alaplap integrált videokártyájáról tökéletesen működik a gép, ezért gondolom, hogy a vga-val van a gond.
Konfig: alaplap: Asus p5g41 t-m lx
Proci: Intel pentium dual-core e6500 3.78Ghz-en
Vga: Sapphire HD 6850 1Gb
6Gb Ram
Nálam is volt ez a probléma, és megoldódott.
Amikor megkaptam ezt a gépet (kölcsön), akkor teljesen kifújtam a gépet egy fújó géppel, nem tudom, hogy mivel, de erőssen fújta bele, de nem én intéztem. Aztán, amikor haza hoztam a gépet, nekem is ugyan ez volt, aztán vártam egy kicsit, 1x újrainditottam, és vártam, aztán bejött. Ilyen videokártyám van, csak VTX3D. Próbáld meg ezt.
Hát nem tudom. Elég gyakran ki szoktam fújni az egész gépet kompresszorral(havonta kb) úgyhogy nem lehet túk koszos a gép. De azért megpróbálom. Kifújom, aztán próbálkozok tovább, egyszer csak elindul :D
Egyébként olvastam a neten olyat is, hogy meg kell sütni a VGA-t a sütőben, és ha esetleg valahol kontakt hibás, akkor az szépen megolvassza az ónt és befoltozza a lyukat. Ha sehogy nem tudom megoldani a gondot, akkor lehet, hogy kipróbálom..
Azt próbáld ki, amit írtam:
1. bekapcsolod a gépet.
2. amikor ott a fekete kép, akkor próbálj nyomni egy entert.
3. ha nem sikerül, akkor indítsd újra.
4. a fekete képernyőnél várj.
Ha nem tudtam segíteni, akkor bocsi. Nekem így oldódott meg ugyen azzel a vidivel.
Ha a fekete képernyőnél vársz, akkor se csinál semmit?
nekem is kellett várnom, próbáld meg.
Ha nem jó, akkor valószínüleg rosszúl lett pasztázva.
Biztos ami tuti alapon, a linkelt képen kiemelt csatlakozó is be van kötve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!