Melyik videókártyát válasszam? /indokkal/
Sziasztok. Nem tudom eldönteni hogy melyik videókártyát válasszam. Nem a fanokra vagyok kíváncsi! A Gtx 960 2 gb és az R9 280 3 gb között nemtudok választani. Tudom rengeteg ilyen kérdés van de mindenhol fanokat látok csak.. Jó lenne ha indokokkal támasztanátok alá a válaszotokat. Én eddig nvidia kártyákat használtam és megvagyok elégedve a drivereivel stb. Ezzel szemben az amd ritkán ad ki drivereket és szinte minden játékot az nvidia támogat DE az r9 280 3 gb fedélzeti memóriával van felszerelve. A videókártyát játékra használnám.
+ Márkát lehet írni hogy melyiket válasszam.
Bennem még megmaradt az, hogy anno volt ez a Vram hiba ezeknél a 280-asoknál, és azóta nem bízok ezekben. R9 280 / 280X-szet nem vennék emiatt, és inkább GTX960-at mondanám. Ha viszont a VRAM hibát nem nézem, akkor AMD párját fognám a kettő kártya közül. Egyrészt amiatt, amit te is leírtál, hogy 3GB memóriája van. A másik ok az az, hogy a Sapphire Dual-X 58.000 forint körül is van. Azon kívül Nvidia abból előnyösebb, hogy fejlettebb a technológiája, jobb a hűtése (félig passzív félig aktív), kevesebbet fogyaszt. Szóval, Nvidia mellett szavazok. VRAM hibás R9 280-at nem jó kifogni (bár válószínű, hogy a mai darabok már nem olyanok, de kitudja.. jobb szeretek biztosra menni).
UI: Lassan itt van az AMD új 300-as szériája nem? Ha nem sürgős a vásárlás, én megvárnám mondjuk a 370 / 380-as kártyát. Bár nem tudom milyen árban lesznek, de ígéretesnek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!