Az alábbi összeállítás szerintetek megfelelő?
Nagyjából igyekeztem követni az itteni kérdéseknél a listákat és azok alapján raktam össze valamit. A házat véletlenszerűen választottam, majd valami normálisabbat szeretnék és még vacillálok, hogy milyen videokártyát vegyek.
Kicsit konzumidiotizmus, de először pont a GTA V miatt hajlottam nagyon az r9 290x felé, mert az Asus kártyák mellé jár ajándékba, én meg úgyis meg akarom venni (no meg mindenki itt az r9 290x-et írja az összes összeállításhoz szinte). Ugyanakkor félek nagyon a Radeon kártyáktól, mert az ATI-s időkből nincsenek jó tapasztalataim és még most is néha olvasok olyan híreket, hogy ez-az nem támogatja túlzottan őket.
Igazából anno az S3 Savage 4 óta, csak nVidia (Riva) kártyáim voltak és eddig mindig elégedett voltam velük. Szóval, ha nem nézzük a hozzá adott játékot (tudom, hogy hülyeség azt nézni, szóval ne ezt írjátok), akkor melyik éri meg jobban? R9 290x, vagy a GTX 970; és melyik gyártó termékei a jobbak? Valakit láttam például, hogy fikázta az Asust.
Ja, és hogy mire kell? Játékra és tervezésre (ArchiCAD), viszont perpillanat nincs keret egy i7-es procira sajnos. Használt meg nem igazán jöhet szóba, mert ezt is részletre venném.
AMD bol Asus vga t ha lehet ne vegyel
970 3,5GB vram ot tud teljes sebesegen hasznalni
390 es vga k is kint vannak es ilyen arban
leginkabb az amd ellen altalanosagban a nagyon nagy fogyasztas szol (kb. dupla annyi) ezen csak a most kovetkezo uj szeriak fognak elvileg drasztikusan valtoztatni, vagyis a varva vart csoda megerkezik csak kesve
ahogy a radeon 200 asok a hd 7000 esekbol lettek atnevezve, ugy lenyegileg a mostani radeon 300 asok is csak atnevezett 200 asok, persze megpiszkalva felturbozva azert, de megse volt hatalmas ujitas ez igy
viszont kivancsi leszek mit hoz a AMD Nano pl. meg a tarsai
en mondanam hogy 970 t ajanlom neked, de azert a tobbi valaszolo elvagja a torkomat a galozaton keresztul :P
Hát, nem tolonganak még a válaszadók. :P
Egyébként tényleg hajlok most az r9 290x felé (első válaszoló is azt írta), de a gáz az, hogy pont az ASUS-hoz jár az ajándék játék... Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy miért szar az ASUS szerinted. (Sokak szerint amúgy kihasználják mind a 4 gigát, szóval... ez nem tudom, hogy mennyire igaz; viszont ahogy néztem fullHD-n nem igazán lehet gond, csak az fölött)
A 390-est pedig néztem talán vasárnap és laza 150 rugót kérnek érte. Ennyiért azért nem akarok rebrandolt kártyát venni. Akkor ha annyit adnék érte, inkább a GTX 980-at választanám. Viszont ha már ennyire nem számít a pénz, akkor 980 helyett beraknék egy i7-est inkább. CAD-hez talán jobb, mint az i5.
Minden egyébként attól függ, hogy mekkora önerőt tudok összehalászni. Reményeim szerint egy százast be tudok tolni jövő héten és akkor talán a drágábbat is megengedhetem magamnak.
Nézd meg ezt. Összeszereléssel kiszállítva 338E pcx.hu oldalról. i7 procival +30E. SSD nélkül -20E.
5: Igazából a lényeg az, hogy hitelre lehessen vásárolni, a PCX-en pedig sajnos nem lehet ahogy elnéztem. Egyébként úgy 250-300 ezer közé lőttem be az árat, mert pluszban akarok egy monitort is venni hozzá (valami IPS panelest 23-24" körül; jelenleg 19"-osom van és kicsi nagyon).
SSD-t viszont szándékosan nem tettem bele. Szerintem még nem érdemes venni, mert alig érezhetőek az előnyei és ahhoz képest viszont túlzottan drágák (a munkahelyemen is az van a gépben és nem vágtam hanyatt magam tőle). Később majd lehet, hogy veszek bele, de nem most.
Ebben egy 6ezres hűtő még nincs benne, DeepCool Gammaxx 300. Azzal együtt 320 körül van, de i7-es tuningos procival. i5-4690K procival legalább 30-al olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!