Kellene Új tápegységet vennem?
M-tech 420w tápom van jelenleg. A gond az hogy elégé hangos (nem oda illő hang) és terhelés függően változik ez a hang (ez a változás nem nagy de hallható hogy kicsit más hangot ad ki még akkor is ha az egeret mozgatom)
A konfig:
Gigabyte f2a55m-s1 (alaplap)
Gigabyte GTX750 2gb (GPU)
amd a4-6320 (APU)
samsung 500GB (HDD)
Ha M-tech táp,akkor mindenképp másik kell helyette,és egy normális!
FSP APN 350W pl bőven jó lesz.
az egy ajtótámasz, nem táp, csak el van írva (:
vegyél újat
350W???
Csak a videokártya követel magának max teljesítményen vagy 400W-ot, 350-el el sem indulna a gép.
"350W???
Csak a videokártya követel magának max teljesítményen vagy 400W-ot, 350-el el sem indulna a gép."
Kicsit nézz utána a dolgoknak. A GTX 750 maximális fogyasztása 75 Watt(külön tápcsatlakozó nincs is rajta).
#3 még jó hogy egy teljes rendszer fogyasztása GT750es kártyával és túlhajtott i7 processzorral kb. 126W. na erre hogy ne lenne elég 350W-s FSP? a 400W-t azért írják oda, hogy gondoljanak a gyengébb tápot használó tulajdonosokra.
itt a teszt, ha nem hiszed.
Olyat ne vegyél,nem ismerni.
XFX Pro 450W,XFX TS 450W,FSP Hyper 500W,Corsair CX500W,Thermaltake Hamburg 530W,FSP Raider 550W,Chieftec CTG 550W,XFX TS 550W
Mind elég későbbi fejlesztéshez.
Nekem 3GB-os GTX 660-om van, ehhez a Gigabyte ezt írja:
- System power supply requirement: 500W
A GTX 750-ről nem tudok semmit, de nem hiszem, hogy nagy különbség lenne a 2 között(max 100W).
Amikor összeraktam ezt a gépet a régiből rám maradt egy 450W-os táp.Kipróbáltam azzal... semmi.Az a kártya körbe röhögte a tápot.Most egy 600W-os hajtja, ez végre elég neki.
1. A tápegység névleges teljesítménye senkit nem érdekel.
2. A gyártói ajánlásnak megint semmi köze a valós fogyasztáshoz.
3. Olvass utána:
Oké akkor legyen.A példákban a legszarabb is hozta a névleges teljesítményének az 50%-át.Mondjuk, hogy ennél szarabb arány nincsen.Akkor a 450-es teljesítménye lesz 225W, ennek elvileg elégnek kellene lennie mindenre.A 600W-os amiről beszéltem 85% hatásfokkal működik és ezt kommentekből kiindulva valaki elvileg le is mérte, szóval én elhiszem, ez 510W.
A gyártó ajánlása 500W, azért azt nem hiszem, hogy ez alaptalan lenne, mondjuk, ha már majdnem megolvadt akkor képes 500W-os teljesítményre.Viszont erősen kétlem, hogy 70-80%-on csak 100W környékén maradna.
225-el nem ment 510-el pedig megy.Ennyit tudok hozzáfűzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!