Ha a rendszerhűtő ventilátorokat kihúzom?
Sziasztok!
Szóval, ha kihúzom a rendszerhűtő ventiket, miközben be van kapcsolva a gép, vagy ,ha rádugom (alaplapra, vagy moelx-re), lesz-e valami baja valaminek?
Hááááát....
Nem ajánlatos ilyenekkel kísérletezni.
Én egyszer kipróbáltam hogy lehúzom. Kb 1 perc alatt 90 fokos (!) volt a proci, de nem lett semmi baja csak kikapcsolt. (Én a helyedben nem próbálnám ki!)
Proci: AMD Athlon II X4 631
Hűtő: Gyári
A ventillátorok csak a légmozgásért felelősek.
Rendszerhűtőket nyugodtan kiveheted,ha nem egy kazán a konfig.
Komolyabb CPU bordákról is le lehet venni.
Egyedül a táp az,ahol mennie kell a ventinek mindenképp.
Viszont menetközbe ne húzz le semmit az alaplapról,ami nem a hátlapi panelen van !
Na, akkor tisztázzuk:
Tehát, le húzhatom a rendszerhűtőket? Nem a proci, VGA, táp ventijét, hanem az oldallap, első, hátsó, alsó, felső ventiket.
Amúgy nem, nem kazán, alapjáraton venti nélkül 40-45fok a cpu, 38 az alaplap és a HDD.
Holnap jön meg a házam, pár ventivel, és ezért kérdeztem.
Még, nemtom, hogy kössem be.
Elől, alul befele a levegő.
Hátul ki.
Oldalsón gondolkodom... elvileg felülre nem lehet ventit kötni, de ez csak fantázia kérdése.. .>.>
Hagyd a ventiket a fenébe és szedd le az oldalát :D
Nekem úgy van egy éve + nyáron nekitámasztom a szobaventillátort. Nyári 40 fokban is laza 20 fokos.
Amúgy azokat a ventiket nyugodtan lehúzhatod, nem lesz baja.
Amúgy ezért (Link) nem szabad levenni a CPU hűtőt:
Már megvan a gépház, ezelőtt (1 hete) nekem is szoba ventis volt, csak pukkant egyet a venti, és annyi... :P
És tudom, hogy nem lehet a cpu hűtőt levenni, suta nem vagyok, csak a rendszerhűtőkről nem tudtam semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!