Ez a gépösszeállítás jó?
Ez a Gamer PC elégé durván jó?
Úgy 300 000ft-ból már csúcs gamer számítógépet lehet venni úgy hallottam.
A cél azt lenne, hogy a következő játékok gördülékenyen fussanak mindenféle szaggatás, leállás meg egyebek nélkül. A játékokat fullon beállításokon játszanám:
- Homefront(ok)
- Far Cry 3-4
- Dark Souls
- Mordor shadow of middle earth
- Skyrim
Főleg ilyen módok lennének rajta, amitől elég élethű lenne a játék:
- Thief
- Eldert Scrolls: Online Tamriel Unlimited
- Witcher
- Cyberpunk 2077
- Mortal Kombat 9
- Mortal Kombat X
- Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain
- Battlefield 4
- Sleeping Dogs
- Shadow Warrior
- Dying Light
- Hasonló mai, nemrégiben kijött vagy kijövő játékok
+ Kellene bele SSD meghajtó is.
I7-4790K
ASROCK Z97 PRO4
DEEPCOOL GAMMAXXX300
2X4GB DDR3 CORSAIR LP
GIGABYTE WINDFORCE3
WD AV 2TB 7200 RPM
CRUICAL BX100 500GB
FSP RAIDER 500
Ezt a kérdést már egyszer feltetted.... És már akkor is el lett mondva, hogy nem durván jó....
FSP Raider 500 eleve nincs
Gigabyte Windforce 3 -> kártya nem kell, csak hűtés? :P
Mivel mindenki alaposan beledumált hogy mi nem jó (pedig ezt a Prohardver szakértője írta össze) úgy döntöttem nem változtatok rajta.
i7-4790 ~ 90k
asrock h97m pro4 ~ 22k
deepcool gammaxxx 300 ~ 6k
2x4GB ddr3 corsair LP ~ 24k
gtx 970 msi gaming ~ 120k
wd blue ezex 1TB ~ 16k
120GB kingston fury ssd ~ 20k
fsp raider 550 ~ 18k
Csak az SSD 500GB-s lesz, a TB meg nem 1TB hanem 2TB lesz.
Akkor elmondom én is, mint hardver végzettségű mókuska:
- i7 felesleges játékra. A negyedik generációs i5 processzorok képesek kiszolgálni minden igényedet "durván jól".
A 8 GB ram mindegy, olcsóbban is lehet találni, de 1-2000ft annyira nem oszt, nem szoroz.
- 500 gigás ssd-t és 2 terás hdd-t ugyan vajon mikor laksz te be? Még ha a szekrényed tetején sorakozó játékokat is mind felteszed, akkor sem telik be a negyede sem. Akkor már inkább csak az ssd-t tartsd meg. Vagy egy 240-es ssd a windowsnak, egy 240-es a játékoknak és egy 1 terás az adatoknak.
Nekem azt mondták, hogy az i7 az kell a Skyrim mod-ok miatt. :O De ha nem kell csak i5 és inkább vidikártya kell erősebb akkor lemondok az i7-ről. :D
TB esetében meg... filmeket és egyebeket is tartok a PC-men. És nem mindegy hogy 1TB vagy 2TB?
1 TB-ot is nehéz kihasználni, még letöltött filmekkel is.
Az i7 nem számít a modoknál. A játékok jellemzően 2-4 magnál többet programozásilag nem képesek kihasználni. Az i7 inkább modellezéshez, szoftverfejlesztéshez, rendereléshez ajánlott.
A GTX 970 az jó.
Figyelj, mire informatikában eljutsz odáig, hogy komolyabban programozz és modellezz, amihez szükség az az i7-re, már a tamagocsiban is i7 lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!