Az AMD R9 280-nak tényleg vannak problémái, és hamar elromlik?
Nvidiát vegyél azokról rosszatnem hallottam még.
Ati kártyával énis megszivtam (R7 260x) Vram problémás texturabugos elég durván.
Nyugodtan lehet lepontozni, van tapasztalatom, mert javítottam vga-t.
Először: "Ati kártyával énis megszivtam (R7 260x) Vram problémás texturabugos elég durván."
Erre van a garancia, talán 1 éve adták ki a karikat, s a gari meg 2-3 év.Mindenhol lehet kapni ratyi dolgokat leárazva, akár amazon, ebay, no meg mikor a 55 ezre karit elakarják adni 40 ezerért, akkor ott probléma van.
Másodszor: Az MSI kariknak melegszik csak a VRAM, mert nem raktak rá hűtőt, így azok problémásak. De, ha esetleg olyat veszel amin nincs VRAM hűtés, megoldod 2k-ból, s kapsz egy nagyon jó vga-t.Nézz utána, csak az MSI "spórolta" le róla.
Harmadszor: Alapból erősek a karik, nem kell még húzogatni ratjuk, ha gyorsan melegszik, s hűl vissza, akkor könnyen felszakad a forrasztás, ez a leggyakoribb problémája a vga-nak.
Azért azt vitatom, hogy megbízhatóbb, ha nem húzod az egekig a kártyát, akkor nincs probléma.
Az nVidia kártyák 3 különböző méretű golyókból vannak ÁLTALÁBAN összeforrasztva, emiatt ha felhúzod nagyobb eséllyel romolhat el, mint a 2 golyóból álló amd karik. nVidia kártyáknak a hűtés a legnagyobb előnyük, szerintem. Most egy evga gtx 770 van nálam teszten, szuper jó kari, szuper hűvös, minden jó
Nem, nincs problémája.
Az Asusnál van vram gond, de ott is inkább a 280X-nél. Ez pedig nem az AMD hibája, hanem az Asusé.
Pont annyira romlik el hamar, mint bármelyik másik vga.
Tömeggyártás van, mindig lesznek közöttük selejtesek.
Erre van a garancia.
A Sapphire DualX pl nagyon jó árban van, de a Giga se sokkal drágább. Mindkettő ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!