Hogy vegyem rá aput, hogy laptop helyett gépet vegyünk?
*Ő azért szeretne laptopot, mert az kevesebbet fogyaszt**
Mond meg neki ha a laptopon elromlik valami akkor csak a munkadíj 10 000 ás 40 000 FT közt mozog + az alkatrész ára
lássuk legyen pl egy alaplap csere:gy uj alaplap legkevesebb 30 000 Ft vagy több
tehát 30 000+25 000 munkadíj 55 ezer pénz
4.
A szorzótáblán kívül.
-Egyébként: Abból a pénzből, amiből laptopot veszel egy SOKKAL erősebb gépet is lehet.
- Ha elromlik, nem kell annyit vacakolni a szervizzel, + mérföldekkel olcsóbb.
- A gépet lehet otthon portalanítani, míg a laptopot megint el kell küldeni szervizbe.
Én a tápegységre gondoltam egy laptop kb. 50w-ot fogyaszt. Mennyit fogyaszt ez a konfig amit én kinéztem?
intel core i7 4790, corsair 8gb ddr3 1600mhz cl11, palit ne5x970014g2-2041f gtx970 4gb gddr5 pcie, seagate barracuda 2tb 7200rpm 64mb sata3 st2000dm001, samsung sh-224db/bebe
6.
Hogyha a procit/Videokártyát is 100%-on pörgeted, (és ez LEHETETLEN, hacsak nem renderelsz videót, mivel egy játék erre nem képes (kivéve ami nagyon szarul van optimalizálva.)) akkor 224W-ot. Ha, ezekhez adjuk a merevlemezt, monitort, stb, olyan 270-300W-ra tippelek.
De, ha alapjáratban használod a gépet, netezés, filmnézés, stb... szerintem 40-50W, és az nem sok.
Egy átlagos játéknál, mondjuk minden ultrán 1080p-ben, olyan 190-210W-ra tippelek.
(ez a 190-210, 300W csak nagyon kerekítve jött ki, és szerintem sokat is mondtam, sőt biztos, hogy sokat mondtam.)
Na, de: egy laptop LEHETETLEN, hogy csak 50W-ot fogyasszon, kivéve, ha valami nagyon gagyi netezős izé.
De, gondolom neked játékra kell.
Azért, ott van megint rendes CPU használat, + Videokártya is (még ha laptopos is.)
Szerintem, olyan 2/3-át fogyaszthatja a gépnek.
Ha, pedig nem vagytok szegények, akkor az a 190-210W nem sok.
Bár, nem számoltam ki, rendesen, szóval NAAAGYON KEREKÍTETTEM.
Tegyük fel, hogy 200W-ot fogyaszt játék alatt a géped:
Ez azt jelenti 5 óránként 1kW-ot fogyaszt.
1kW ára pedig 30Ft. (Legutóbb amikor néztem.)
Tehát 5 óránként 30Ft-ba kerül. (Ha játszol rajta, és kihasználod a VGA-t.)
De, tegyük fel, netezés közbe NAGYON MAXIMUM 80-100W-ot fogyaszt, mivel megy még pár program, ami eszi a CPU-t + RAM-ot + HDD-t is dolgoztatja.
Ez azt jelenti 10-12,5 óránként kerül 30Ft-ba.
Ezt, csak kitudjátok fizetni.
U.I.: Ha nagyon pontos eredményeket szeretnétek, számoljátok ki magatok, nekem nincs hozzá kedvem!
Látszik mennyit ér ez a magyar iskoláztatás, Hoffman Rózsa is elmehetne a fenébe (egyáltalán, nők ne vezessenek semmit, asszony csak dolgozzon a konyhában).
Na de visszatérve a fogyasztáshoz. Nem kerül sokba még egy többszáz wattot fogyasztó gép üzemeltetése sem, ugyanis megvan az ára egy kWh áramnak (50Ft körül), ha egy asztali gép mondjuk fogyaszt 200W-ot terhelés alatt és fél napot megy (ergo 12 órát), akkor az 200*12=2400, egy hónap ugye 30 nap, akkor 30*2400=72000. 72000W=72kW. 72kWh*50Ft=3600Ft. Ennyibe kerül havonta a gép üzemeltetése, ha napi 12 órát játszol. De mivel kizárt, hogy ennyit játszol, netezés közben meg eszik 30-40W-ot a gép, ezért úgy 2000Ft a reális havi költség, ez meg 2 doboz cigi ára, ha már viszonyítani akarjuk valami mindennapihoz. Ez szerintem a szüleid fizetésébe bőven belefér, így vállalható az asztali gép. És azt már a többiek leírták, hogy sokkal olcsóbban kijön egy asztali gép, ugyanis ha azonos teljesítményű laptopot akarsz, az 2-3x annyiba kerül. Remélem sikerült segíteni és kiveséztük a fogyasztás témakört.
Én 7500Ft-ért vettem az én x360-as kontrolleremet.
Egyértelműen kontrolleren SOKKAL, MÉRFÖLDEKKEL kényelmesebb játszani.
Innen vettük. Kiszállítás gyors volt, korrekt, etc....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!