Milyen tápegységet vegyek?
Akkor egy kis segítség. A CTG-500W táp is ugyanúgy egy részből épül fel, mint az egy ágas tápok.
Ennél a tápnál 400W, azaz kb. 33A össz terhelhetőségű trafó van. Erről pedig 2 kábelkötegen veheted le a teljesítményt, 20-20A ágankénti terhelhetőséggel.
Ha egy ágas lenne, akkor itt egy db 33A terhelhetőségű kábelköteg lenne.
Magyarul, ha az egyik ágat 20A terheled, akkor sem ártasz a tápnak. A másik ágra akkor már csak 13A marad.
# 11
Arra akartam kilyukadni, hogy 1 ág nem bírja ellátni a VGA-t nagy terhelés alatt (20,66 Ampert is fel tudna venni, persze ezt szinte lehetetlen elérni OC nélkül normál felhasználással), de már rájöttem, hogy miért írtam butaságot. A videókari 75w-ot felvehet az alaplapi pci-e csatiról is (sőt, elvileg többet is, ha PCI-E 3.0-s csatival van dolgunk), így már tényleg minden esetben elég neki a 12V1-en található 20 Amper, hisz az alaplap 12v2-n van.
Azt viszont nem tudtam hogy nem árt a tápnak ha több ágas és egy ága folyamatosan a max. terhelhetőség környékén van, ez hasznos infó volt, köszi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!