Laptop csatlakoztatása tv-hez, hiba?
Tudom, hogy ezerszer fel lett téve már ez a kérdés, de elakadtam. Van egy Asus P50IJ laptopom, win xp-vel, Intel 4 series express chipset family videókártyával, 1 db VGA kimenettel. Ezt hozzá szeretném csatlakoztatni egy régebbi tv-hez, amin SCART, RCA és S-video bemenet van.
Az alábbi eszközök állnak a rendelkezésemre:
- scart-rca kábel, dvd-lejátszóval tesztelve
-vga fiú - rca és s-video lány kábel
-s-video kábel, mindkét végén fiú
-s-videohoz hasonló, de 7 tűs fiú, rgb lány kábel
-sok rca-rca és scarf kábel
Hozzácsatlakoztattam ezt a laptopomat a tv-hez minden lehetséges módon (vga-scarf, vga-rca, vga- s-video), és a tv nem érzékeli a laptopot, és fordítva :(
Nem ajánl fel második képernyőt a jobb klikk-tulajdonságok menüben, hiába frissítem, akkor sem érzékel, a tv pedig ugyanolyan sötét, mintha nem lenne semmi csatlakoztatva.
Tehát minden ki volt próbálva, kivéve a vga-rca kábel, mert azt ma vettem, hogy holnap tudjam nézni a Le Mans-i futamot a tv-n.
Letöltöttem a PowerStrip-et, de nem tudom hogy kell használni sajnos :( Segítségeket szeretnék kérni, hogy ezt a problémát hogyan lehet megoldani drága adapter nélkül, mert holnap szombaton nem lesz alkalmam megvenni, meg annyiért inkább a laptop képernyőjén nézem a futamot...
Remélem, minden infót leírtam, előre is köszönöm a segítséget :)
Az a baj, hogy a VGA digitálisan továbbít, SCART, RCA és S-VIDEO pedig analógban. Ezt a kettőt nem lehet összekötni. Vannak ilyen jó drága aktív konverterek de azok már nem érik meg. Akkor működne, ha a laptopon lenne S-VIDEO, vagy a tévén lenne VGA.
(én már próbáltam mindkettőt, a VGA jó képet ad, de az S-VIDEO szutyok lesz az SD felbontás miatt)
Hát ez sajnálatos :(
Olvastam valamelyik fórumban (valami 2005-ös komment volt), hogy valakinek sikerült adapter nélkül átvinni az rca-scart jelet, ezért gondoltam, hogy akkor hátha nekem is sikerül :)
De akkor ők vagy füllentettek, vagy valami kompatibilis videókártyájuk van.
Köszi a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!