Mennyivel erősebb az FX-6300 az i3-tól? 6mag vs 2mag Egy magon tudom hogy az i3 erősebb.
Tudod ezt sokminden meghatározza, elsősorban az, hogy pontosan melyik i3?
Játék alatt, vagy tervező program és társai alatt?
i3 2magon de m'eg pentium g is valoban csak ket magon, majdnem minden gyakorlati hazsnalatban erosebb a 6szalon futo fx tol, kivetelek a nagyon hardver specifikus programok, amiket nem biztos hogy hasznalsz (persze 1150 rol van szo, mitol azert Ivy 1155 se nagyon marad el, nagyjabbol itt az Ivy nel is vete at a vezetest az amd tol az intel)
no persze ahol tokeletrsen kihasznalja a 6magot a progi ott is nem olyan jelentosen jobb hogy valoban megerje ez a regi elavult platform
persze hasznalni fx et is barmire lehet, e egy jo tapellatasu lapka nem art ala hogy frnakadas nelkul mehesen
I3 4160-ra gondoltál?
Ahogy az előttem szólók írták, ahol 2 magot használ a program/játék, ott még a pentium is erősebb az FX-nél. Több szálon futó alkalmazásoknál erősebb lehet az FX, sőt, azt még húzni is lehet. De kérdés hogy megéri e húzni? Akkor arra kell egy drága lap, és egy drága hűtő is. Úgy meg már nincs is egy árkategóriában az i3-al, majdnem az i5 szintjén vagyunk.
Én összképben azt mondanám hogy semennyivel nem erősebb. Kb ugyan az a teljesítmény, de attól függ, hogy mit használsz. Hol az egyik, hol a másik ad jobb eredményeket. az i3 4160 még az FX 8350-nél is képes jobb eredményt mutatni, ha a játék/program nem használja ki a 2-nél vagy esetlegesen 4-nél több szálakat.
#2 jatekokhoz inkabb intel barmely arkategoriaban, kivetel az fm2 apu rendszer ha olyan keves a penz hogy vga nem fer bele
persze sok jatek van ami 6magot is kitudja hasznalni, teszteket kel nezned hogy az adot jatek profital e belole es meg e eri, pl i3 vs fx6 - atlag: 60fps vs 62 fps, minimum!(igen ez m'eg fontosabb is): 50fps vs 47fps
peldanak, azonos es megfelelo vga melet persze es feltetelezve hogy az fx a lapka miat nem kenytelen az orajelet le-le kapcsolni mert akor pl. 30fps re is leeshet
de megnezed a valos tesztet nem egy bemutato peldamat csak...
de am3+ ra ujonan napjainkban semiit se alapozn'ak, igy munkallomast sem
#4 +1
ha van arkereted es teljes gep kel, lehet erdemes k'erdest kiirnod vele, es jo lene tudni mikor fejlesztened es kb menyi oszegben, tehat pl. vehetnel pentiumot es erosebb vga t vagy i5 t es kesobb erosebb vga t, de i3 + 280 (szerintem 960) se rosz paros ha kiegyenliteten tudod csak penzt leosztani (no meg 270/x (/670/760/660/770 srtol fugg) se
* srtol = 'artol
meg 750ti sem de az mar egyszintel lentebi kategoria, 950ti meg sajnos nincs, lehet ha lesz az m'ar uj tipusu lesz
Erre a programra gondoltam.Minnél több a mag,annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!