Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Csaphat villám a gépembe, ha...

Csaphat villám a gépembe, ha mégis ez esetleg megvéd? (többi lent)

Figyelt kérdés

Mennyi az esélye , hogy a gépbe csap egy villám ?

Ha még is megtörténik én túlélem ?

A gépem egy fa asztalban van (gépház tartó részében) , ablaktól 1 méterre és tudásom szerint a fa nem vezeti az áramot !?

2015. jún. 9. 21:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
És szerinted hogyan csapna bele? Vagy a te géped kint a szabadban van? Vezetéken keresztül kaphat túláramot, de a jobb tápegységek - jobb házak (amiben remélhetőleg laksz) ezek ellen védve vannak.
2015. jún. 9. 21:38
 2/11 Tengor ***** válasza:
A gépbe nem fog belecsapni a villám. Villámhárító nélküli v. rosszul felrakott villámhárítóval szerelt házba viszont belecsaphat, amitől aztán az elektromos eszközök tönkre mehetnek. Neked valszeg nem lesz bajod, feltéve, hogy pl nem gyullad ki a ház.
2015. jún. 9. 21:39
 3/11 anonim ***** válasza:
Villám ellen nem véd a táp. Amúgy ha bele van dugva a hálókábel ami szintén kintről jön így vagy úgy akkor hiába véded a villany hálózat felől. De olvass kissé utána mert nem nagyon vagy tisztában a villámcsapás mikéntjével. Amúgy ha a villám becsap akár a vízvezetékben is bemehet a házba.
2015. jún. 9. 21:42
 4/11 anonim ***** válasza:

*Mennyi az esélye , hogy a gépbe csap egy villám ?*

1 000 000:1 hez arány de akkor is véletlen

2015. jún. 9. 21:44
 5/11 anonim ***** válasza:
#3 a jobb tápokban (amiket itt gyakorin is javasolni szoktak) szinte mindegyikben van surge protection, ami elméletileg meg kell védje. Nyilván attól még lehet szerencsétlen az ember, bár az is elég valószinűtlen, hogy ennyire közeli villámot kap.
2015. jún. 9. 21:50
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem vagyok tisztába igen , ezért kérdeztem ezt meg :)

Utána olvastam és én olyat olvastam , hogy elvileg ablakon keresztül is bele csaphat a gépbe és ekkor döntöttem úgy , hogy akkor én itt most kérdezni fogok :D

2015. jún. 9. 21:51
 7/11 Trevor. ***** válasza:
Persze és akkor 5 perc múlva egy gömbvillám fog cikázni a szobádban, csak szóltam előre XD
2015. jún. 9. 21:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Hát azért az sztem elég durva élmény lenne ha tényleg ablakon keresztül belecsapna a villám, akkor azt már úgy te is megéreznéd. De erre elég kicsi az esély, ilyen esetről még nem is hallottam, de ha megtörténne értesíts minket :D
2015. jún. 9. 22:00
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha a házba belecsap a villám, akkor a gép lesz a legkisebb problémád. Magába a gépbe nem fog.

Ha nagyon paranoiás vagy, akkor a vihar idejére húzd ki a konnektorból.

2015. jún. 9. 22:04
 10/11 anonim ***** válasza:

Mesélek egy történetet.

Anno az én gépem nagyon furfangosan ment tönkre (no meg a hifim). Betárcsázós netet használtam még, be volt dugva vihar alatt a telefonkábel a modembe, a hangkártya pedig a hifivel volt összekapcsolva, azzal erősítettem (meg ahhoz volt jó kis mélynyomó).

Becsapott a villám valahol a telefonkábelbe, ami aztán a modemen keresztül végigszaladt az alaplapon és utána a hifit tette teljesen tönkre. A gépem sem kapcsolt be, de a szervizben kiderült, hogy csak a modem ment tönkre. Az viszont annyira megolvadt, hogy alig bírták kivenni az alaplapból.

Utána működött a gépem, a hifi viszont azóta is csak porfogónak jó.

Nem feltétlenül éled egyébként túl. Ismertem olyant, aki úgy halt meg, hogy csak egy hosszabbítót tekert fel egy vihar alkalmával (nem húzta ki sajnos). Szóval ha szerencsétlenül jön ki a lépés, meg tud téged is csapni.

2015. jún. 9. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!