Csaphat villám a gépembe, ha mégis ez esetleg megvéd? (többi lent)
Mennyi az esélye , hogy a gépbe csap egy villám ?
Ha még is megtörténik én túlélem ?
A gépem egy fa asztalban van (gépház tartó részében) , ablaktól 1 méterre és tudásom szerint a fa nem vezeti az áramot !?
*Mennyi az esélye , hogy a gépbe csap egy villám ?*
1 000 000:1 hez arány de akkor is véletlen
Nem vagyok tisztába igen , ezért kérdeztem ezt meg :)
Utána olvastam és én olyat olvastam , hogy elvileg ablakon keresztül is bele csaphat a gépbe és ekkor döntöttem úgy , hogy akkor én itt most kérdezni fogok :D
Ha a házba belecsap a villám, akkor a gép lesz a legkisebb problémád. Magába a gépbe nem fog.
Ha nagyon paranoiás vagy, akkor a vihar idejére húzd ki a konnektorból.
Mesélek egy történetet.
Anno az én gépem nagyon furfangosan ment tönkre (no meg a hifim). Betárcsázós netet használtam még, be volt dugva vihar alatt a telefonkábel a modembe, a hangkártya pedig a hifivel volt összekapcsolva, azzal erősítettem (meg ahhoz volt jó kis mélynyomó).
Becsapott a villám valahol a telefonkábelbe, ami aztán a modemen keresztül végigszaladt az alaplapon és utána a hifit tette teljesen tönkre. A gépem sem kapcsolt be, de a szervizben kiderült, hogy csak a modem ment tönkre. Az viszont annyira megolvadt, hogy alig bírták kivenni az alaplapból.
Utána működött a gépem, a hifi viszont azóta is csak porfogónak jó.
Nem feltétlenül éled egyébként túl. Ismertem olyant, aki úgy halt meg, hogy csak egy hosszabbítót tekert fel egy vihar alkalmával (nem húzta ki sajnos). Szóval ha szerencsétlenül jön ki a lépés, meg tud téged is csapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!