Honnan lehet tudni, hogy egy CPU tuning sikerrel járt?
Figyelt kérdés
Sikerült egy A8 5600K processzort felhúznom 3.60GHz-ről 3.80-ra majd 3.80ról 4.30Ghz-ig.2015. jún. 9. 20:52
1/8 Tengor válasza:
Az attól függ, hogy mit tekintesz sikernek. Siker, ha 3 percig megy ezen a tempón, majd leáll v. stabil mondjuk egy óra stresszteszt után is?
2/8 Trevor. válasza:
3 óra Prime95 szerintem elég tesztelésre.
3/8 A kérdező kommentje:
Hát mikor felraktam 4.50GHz-re és resiztem nem indult a gép. Ki is írta a hibát, hogy "overclocing failure". gyorsan vissza raktam 4.10Ghz-re és most stabilan meggy. Olvastam, hogy ennek a procinak max 3.90Ghz-ig lehet felhúzni. Igaz ez ?
2015. jún. 9. 21:08
4/8 A kérdező kommentje:
És a programot köszönöm szépen! :)
2015. jún. 9. 21:09
5/8 anonim válasza:
tuningnál nem csak az órajelet kell húzni,hanem az áram felvételen is kell némileg emelni.
minél magasabb az órajel,annál több áramot igényel.
legalábbis én így tudom,ha rosszul tudom,akkor bocsi. :)
6/8 anonim válasza:
onnan, hogy terhelés alatt stabil.
Először Prime 95-öt futtass. 2-3 óráig. Ha stabil, akkor már nagy esély van rá, hogy az is marad. Utána meg jöhetnek a játékok.
Remélem nem gyári hűtővel húzod.
7/8 Trevor. válasza:
Ha már kezd instabil lenni, akkor jöhet egy KIS feszültség emelés.
8/8 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm. Az áramfelvétel Auto módon van. Nem gyári hűtő van rajta, hanem egy nagyobb fajta hűtő.
2015. jún. 10. 06:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!