Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel Core i5 4460 vagy 4690?

Bence2601 kérdése:

Intel Core i5 4460 vagy 4690?

Figyelt kérdés
A 4460-at néztem ki mert az elég jó árban van és erős is meg sokan ajánlották. Viszont a 4690 300Mhz-el magasabb órajelen van és 10 ezerrel drágább. A 4690k-t is néztem az ugyan olyan mint a 4690 csak többet fogyaszt (nem tudom mi értelme akkor a 4690k-nak). Ti szerintetek melyik a jobb? (Játékhoz) Ja és arra lennék még kíváncsi hogy a gyári hűtő jó az intelekhez ugye? mert olvastam olyat hogy van akinek jó van akinek nem...

2015. jún. 8. 19:19
 1/4 anonim ***** válasza:

300MHz = lóf***sz

Ez halál komoly, még 10 évvel ezelőtti, egymagos gépeken se nagyon volt ennyi érezhető. A maiakon abszolút semmi, nemhogy 10000-et, de 10-et se ér.

2015. jún. 8. 19:21
 2/4 anonim válasza:
2015. jún. 8. 20:02
 3/4 anonim ***** válasza:

FullHD felbontáson egy i5-4460 is elég. Ha van rá kereted, vedd a 4690-et, most nem sok az árkülönbség, hiszen 13%al gyorsabb.

Ehhez jó egy Asrock B85M bulk alaplap 1x8gb memóriával, gyári hűtővel.

4690k proci húzható, ahhoz már hűtő sem árt meg egy 25E körüli alaplap minimum.

2015. jún. 8. 20:17
 4/4 anonim ***** válasza:

a cpuboss és az ehhez hasonló oldalakat felejtsük már el egy életre....

A hozzáértés megint látszik.

Kérdező: ha megteheted, akkor vedd a 4690-et.

A hűtőre pedig: tudni kell, hogy a Haswell-ek hőleadása nagyon rossz (de már az Ivy Bridge-nek is az volt). Nem véletlen kupaktalanítják őket sokan, ha tuningolni szeretnék. Máshogy egyszerűen nem tudják lehűteni.

Egyszerűen nem vezetik a hőt. Ezt nagyon jól meg tudod figyelni egy stress teszt futtatásakor. Nem fokozatosan nő a hőmérséklet, hanem bummm 70 fok.

Egy példa:

Nekem most egy i5 3570-em van. Előtte egy 1,38v 4,5ghz FX 6300 volt. És tippelj melyik melegszik jobban. Igen, az i5. Jóval kevesebbet fogyaszt, ugyan az a hűtő van rajta, mint az FX-en volt, mégis jobban melegszik.

az FX prime95 alatt megállt 60 fok környékén, az i5 meg már játékok alatt 65 fokos.

Egyszerűen nem adja át a hőt. FX-nél átmelegedett rendesen a borda, itt meg semmi.

Szóval ennyit a hűtésről. Menni fog gyári hűtővel is, attól nem kell félni, de én mindig amondó vagyok, hogy ha valaki megteheti, akkor érdemes áldozni egy univerzális hűtőre.

2015. jún. 9. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!