Intel Core i5 4460 vagy 4690?
300MHz = lóf***sz
Ez halál komoly, még 10 évvel ezelőtti, egymagos gépeken se nagyon volt ennyi érezhető. A maiakon abszolút semmi, nemhogy 10000-et, de 10-et se ér.
FullHD felbontáson egy i5-4460 is elég. Ha van rá kereted, vedd a 4690-et, most nem sok az árkülönbség, hiszen 13%al gyorsabb.
Ehhez jó egy Asrock B85M bulk alaplap 1x8gb memóriával, gyári hűtővel.
4690k proci húzható, ahhoz már hűtő sem árt meg egy 25E körüli alaplap minimum.
a cpuboss és az ehhez hasonló oldalakat felejtsük már el egy életre....
A hozzáértés megint látszik.
Kérdező: ha megteheted, akkor vedd a 4690-et.
A hűtőre pedig: tudni kell, hogy a Haswell-ek hőleadása nagyon rossz (de már az Ivy Bridge-nek is az volt). Nem véletlen kupaktalanítják őket sokan, ha tuningolni szeretnék. Máshogy egyszerűen nem tudják lehűteni.
Egyszerűen nem vezetik a hőt. Ezt nagyon jól meg tudod figyelni egy stress teszt futtatásakor. Nem fokozatosan nő a hőmérséklet, hanem bummm 70 fok.
Egy példa:
Nekem most egy i5 3570-em van. Előtte egy 1,38v 4,5ghz FX 6300 volt. És tippelj melyik melegszik jobban. Igen, az i5. Jóval kevesebbet fogyaszt, ugyan az a hűtő van rajta, mint az FX-en volt, mégis jobban melegszik.
az FX prime95 alatt megállt 60 fok környékén, az i5 meg már játékok alatt 65 fokos.
Egyszerűen nem adja át a hőt. FX-nél átmelegedett rendesen a borda, itt meg semmi.
Szóval ennyit a hűtésről. Menni fog gyári hűtővel is, attól nem kell félni, de én mindig amondó vagyok, hogy ha valaki megteheti, akkor érdemes áldozni egy univerzális hűtőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!