Ennek a gépnek elég lenne ez a táp?
Asrock B85 PRO4
Intel Core i5-4460
Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-X
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury
Western Digital 1TB 64MB
És a táp: Chieftec CTG-500-80P
eleg lesz, ctg 240w ot tud a vga nak adni, 400 at meg az oszes 12v ra
280 max guzva eri el a 250w ot, de meg a tap lehet huzast is birna
400-240 = 160
cpu 84W tehat ha 90 el szamolsz (de amugy meg ezt a84 et is ritkan vagy soha fogja elerni, tuningolni meg nek lehet szorzoemelesel) 70W maradt
240+70 =310
vagyis meg egy enyhe tuningolt 290x et is hirnia kelhet
persze ilyet rakptni nekerdemes de meg 280x et sem, mert egy agát majdnem folyamatosan teljesen leterhelned, ami nek feltetlen hasznos...
280 a gyakorlatban akar picike! tuningal is m'eg a 240w os fogyasztast se eri el, folyamatosan semikepp
*nek = nem
guzva = huzva
rakotni nem erdemes*
...
persze a vinyo, ram, lap is fogyaszt de ok mar nem csak 12v rol es keveset, tehat a 100w os 12v tol eltero agakrol is, igy az egesztapba meg tartalek is kel legyen egy 90w os cpu melet
de mint irtam en erosen nem cagyok a tulterheles hive, legalabis atlagos gyakorlati hasznalatkor semi nyereseged nincs belole (csak veszteseged inkabb) ha 100% ra kihasznalod tapod, nem a tapod kel kihasznalni fulra hanem cpu t es vga t majnem fullra es "1:1" aranyban, igen az se jo ha full 100 lene az egyik folyamatosan mert az limitet jelez
#6 marad tartalek - ezt 290x ep valo hasznalathoz irtam
280 (a.sima) hoz mint kifejtetem szepen jo lesz a tap
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!