Meghibásodott a processzor?
Történt hogy a gépemből elszállt a tápegység,füst szag..aztán pedig egy kis durranás,és már ki is halt a táp. A kérdésem az lenne, hogy a processzor károsodott ezáltal? mert a videókártyát leteszteltük egy működő gépben és annak semmi baja.. de sajnos a procit nem tudom letesztelni :/
A procit kivettem a lapból,külsőleg semmi eltorzulást nem látok rajta.
valami tipp?
Biztosan jó lesz az is.
Keress az alaplapon égéseket főleg a proci meletti tranzisztorokon.
Nekem csak akkor ment tönkre a lap+proci mikor füst a tranzisztorból kunkorodott fel.
Még akkor sem ment tönkre semmi mikor menet közben átkapcsoltam 110V-ra egy noname szart. Pedig na ott aztán van füst is meg láng is és egy AK47-es hangjával felér a robbanás! :D
Viszont egy jó táp mindig jól jön!
FSP allá sosem add. Minden más táp márka rizikós és nem minden szeriájuk jó, szóval lehet aztán melléfogás. Ha táp akkor FSP jöhet szóba csak!
#6:segítségedet kérném én is táp ügyben:)
FX-6350-hez + Radeon HD 6970-hez milyen tápot ajánlanál?most egy approx van,amiből terhelés alatt égettszag jön ki..megnéztem az FSP tápokat,de nem tudom abból melyik kéne.köszi!
#7 - én sharkoon tápot használok,az erekylükhöz képest olcsók,és 80+ minösítéssel rendelkeznek.
én ezt ajánlom : [link]
sokan foglyák írni,hogy nem kell ennyire erős vagy nagy táp,de sokkal jobb tudni,hogy terhelés alatt se viselkedik villanykályhaként. :)
( most engem páran biztos elküldenek a .... ) :)
# 7
Egy 500W-os FSP bőven elég neki. :)
Olcsón ne vegyél tápot mert akkor szaladgálhatsz folyton majd gariztatni ha komoly terhelés mellett megáll.
Egyik ismerősömnek is van egy APProx tápja.
Hát egyszer már kifingott neki egy i7-es konfig alatt.
Most gariztatta és egy Q-s core 2-t meg egy HD7950-et hajt. Elvileg 600W-os. De nem egyszer csikozódik a kártyája. Amit nálam egy FSP-vel sosem csinált az a VGA. Az égett szag neki is megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!