Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy FX-6300 és egy MSI GTX...

Egy FX-6300 és egy MSI GTX 960 2GB működne-e egy Corsair VS450-el?

Figyelt kérdés

Alaplap: MSI 970 Gaming

(Esetleg, ha elbírná lehetne-e még húzni a procit és meddig?)

2015. jún. 6. 17:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hát én azt mondom hogy mivel amd így inkább egy fsp raider 550w.

Főleg hogy húzni is akarod és az amd meg szeret ám kajálni.

2015. jún. 6. 17:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy Asus M5A97 Pro lapom van, FX-6300 procival, GTX960 OC 2GB kártyával, 2x4GB RAM, SSD +2db HDD és mindezt egy Corsair VX450 táp hajtja (azt hiszem ez jobb, mint a VS bár papíron hasonlóan erős a 12V águk). Ezzel a procit 4GHz-en használom (turbo kikapcsolva), de elbírja a 4,5GHz-es tuningot is...(nem használom annyin, nem akarom ennyire hajtani....4,2GHz még épeszű lenne, de most már mi az a +5% a 4GHz-hez képest?).
2015. jún. 6. 17:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Működne.

Húzni ne akard ezzel a táppal,ha megvan használd de ha most akarsz venni akkor ne ezt válaszd.Jó alapokra lehet jó gépet építeni és az alappillér az alaplap és a táp.

2015. jún. 6. 17:43
 4/12 anonim ***** válasza:
A max amit eddig próbáltam vele az még a HD7850 karimmal volt (ez picit többet fogyaszt), amit feltoltam 1GHz-re, a procit meg mellé 4,7GHz-re (1,4V) és ráküldtem egy Prime 95 és egy Furmark tesztet egyszerre. Ez elég komoly kiképzés volt, de a VX450 így is állta a sarat (igaz 5 perc után leállítottam, mert a proci elég meleg volt a Hyper 212 hűtő ellenére is). A külső fogyasztásmérőt is bevetettem és a konnektorból ezzel az extrémebb tuninggal is 440-460W körül volt a konnektorból felvett teljesítmény azaz a tápnak az alkatrészek felé nagyjából 370W-t kellett leadnia. Ennél sokkal többet viszont nem mernék adni neki azaz egy R9 280-nal már nem merném ennyire meghúzni a procit (a fogyasztása miatt vettem GTX960-t...na meg az ajándék Witcher 3 miatt is). :)
2015. jún. 6. 17:47
 5/12 A kérdező kommentje:
Akkor az sem lenne baj, ha felvinném a procit 4GHZ-re?
2015. jún. 6. 17:57
 6/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

prohardver.hu - "Melyik tapegyseget vegyem?" foleg az osszefoglaloja

VS el nem piszkalnam de ha egy jofele corsair t vagy mas tapot szerzel be mar lehet, persze extrem tuningnak szerintem sok ertelme nem lene bar errol az errol iro valaszolo tudna szolni,

egeszseges tuningot szepen birnia kell egy normalis 400 450 es tapnak is a te hardvereidel, vegilis nem egyideju cpu gpu burnerelesre hasznalnad... (de mint latad ilyet is birnia kel egy jonak)

illetve egy tap papiron (igy a gyengeb roszminoseguek is) rovid ideig (10-15perc) tobbet is kepesek leadni hardvereknek (es persze tobet is vesz fel konektorbol ilyenkor)

minden esetre a te tapod legalabb nem valami M-Tech szintu veszelyforras

2015. jún. 6. 18:05
 7/12 A kérdező kommentje:
Akkor bírni fogja az alapfeszkón a 4GHZ-et?
2015. jún. 6. 18:09
 8/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#5 te dontesed, en ezel nem huznam kicsit se feszt meg vegkep nem piszkalnam (emeles)

vegulis maga a tuning is okpzhat karosodast meg "tokeletes" es hibatlan hardverekel is vagyis egy j.kis riziko mindeg lehet bene, de ha helyessen mukodik minden csk leal gep es enyi ha nem indul el vagy mideg leal (nincs recall) akkor bios reset oldja meg a gondod, no persze ha semi nem ment tonkre

2015. jún. 6. 18:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Alapfeszkón 4GHz nem tűnik vészesnek. A méréseim alapján így a CPU burn tesztek alatt 20W-tal nőtt meg a fogyasztás külső mérővel azaz ennél kevesebb többlet hárul a táp kimenő részére. Mondjuk a CPU legyen úgy 110W TDP-s, míg a videokártya az OC miatt 140W (hasraütésre)...ezt bírnia kéne egy normális 400-as tápnak is. A Corsair VS 450-ről nem tudok sokat nyilatkozni, annyit hallottam róla, hogy nem túl jó minőség. Elvileg CWT belsős, ami általában alsó-közép és középkategóriában szokott szerepelni (elvileg nem gagyi).
2015. jún. 6. 19:25
 10/12 A kérdező kommentje:
Akkor nem ajánlott a húzás ennél a tápnál?(ha esetleg nem későbbiekben úgy is lecserélem, de nem mostanában :) )
2015. jún. 6. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!