Fm2+ vagy Am3+ lapra építkezzek, ha mindenképp az amd vonalon szeretnék maradni?
Azt mondják az am3+ foglalat elavult, de ugye sokkal erősebb gépet lehet építeni, mint fm2+ ra. De ugye az fm2 korszerűbb, az lenne csak a kérdésem hogy miben látom én a kárát, az elavultságát az am3+ nak? Csak légyszi ne azt válaszold, hogy nem adnak ki rá ujabb processzort. Ha játék lenne a cél, van ami megakaszt egy AMD X8 FX-9590 4.7GHz Processzort? Tudom az egyszálu teljesítménye gyengébb de...
Kérlek komoly válaszokat, és a válaszodat előre is köszönöm!
Az a baj hogy amik most vannak a piacon még R9 280X se hajtanak ki igazán, elég gyengék.
Szerintem Fx 8350 jobban járnál, tuningosabb és 8 magos. És 4.5ghz húzva még R9 290X kihajt, sőt GTX 980 is.
Ha mindenképp AMD vonalon maradsz, akkor jobban jársz az AM3+al, ha van bőven pénzed.
FM2+ esetén csak 860k-ra éri meg építeni, de az max egy r9 280x-et hajt ki FullHD-ban, esetleg egy 290-et durva OC-vel.
Ha a játék a cél, akkor ebben az árkategóriában jelenleg az Intel a nyerő, nincs olyan proci ami lever egy i5 4460-at ár/érték arányban. Ha mindenképp az AMD mellett maradsz: legjobban akkor járnál, ha megvárnád a jövőre debütáló Zen-eket, szálanként +40% teljesítménynövekedést ígérnek megegyező órajel mellett.
"FM2+ esetén csak 860k-ra éri meg építeni, de az max egy r9 280x-et hajt ki FullHD-ban"
Aha, majdnem. Egy 280-at sem fog kihajtani, nem hogy 280X-et.
Könyörgöm, ez egy alsó kategóriás processzor. Egy ilyen mellé R7 260X/R7 265 való, nem 280X.
GYK-n nagyon nagy divat ez a túllövünk a célon kihajtás szerint. Itt egy i5 4440 kihajt 2 TitanX-et is... közben meg még eggyel is meggyűlne a baja.
véleményem szerint nézz bele a pénztárcádba,számold ki,hogy mennyit tudsz költeni egy gépre,és ez alapján kérd meg az embereket,hogy írjanak javaslatokat.
a kapott javaslatokra meg rá tudsz keresni youtubeon,és meg tudod nézni,melyik gépkonfig mit produkál.
sose hittem,és nem is fogok hinni a neten fellelhető fizetett tesztoldalaknak,melyek mindig azt hozzák ki erősebbnek és jobbnak,amelyik épp többet fizet nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!