Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Fm2+ vagy Am3+ lapra építkezze...

Rolrif84 kérdése:

Fm2+ vagy Am3+ lapra építkezzek, ha mindenképp az amd vonalon szeretnék maradni?

Figyelt kérdés

Azt mondják az am3+ foglalat elavult, de ugye sokkal erősebb gépet lehet építeni, mint fm2+ ra. De ugye az fm2 korszerűbb, az lenne csak a kérdésem hogy miben látom én a kárát, az elavultságát az am3+ nak? Csak légyszi ne azt válaszold, hogy nem adnak ki rá ujabb processzort. Ha játék lenne a cél, van ami megakaszt egy AMD X8 FX-9590 4.7GHz Processzort? Tudom az egyszálu teljesítménye gyengébb de...

Kérlek komoly válaszokat, és a válaszodat előre is köszönöm!

2015. jún. 5. 21:46
 1/9 donfetibo ***** válasza:
42%
Szerintem csakis az FM2+ra építs, újabb processzorok mennek bele erősebbek, meg eleve újabb az egész architektúra!!!☺☻
2015. jún. 5. 22:02
 2/9 anonim ***** válasza:
fx9xxx csupán gyári oc fx8xxx innentől kezdve nem is igazán éri meg, szerintem említeni sem méltó, és igen építs fm2+
2015. jún. 5. 22:04
 3/9 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy amik most vannak a piacon még R9 280X se hajtanak ki igazán, elég gyengék.

Szerintem Fx 8350 jobban járnál, tuningosabb és 8 magos. És 4.5ghz húzva még R9 290X kihajt, sőt GTX 980 is.

2015. jún. 5. 23:00
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha mindenképp AMD vonalon maradsz, akkor jobban jársz az AM3+al, ha van bőven pénzed.

FM2+ esetén csak 860k-ra éri meg építeni, de az max egy r9 280x-et hajt ki FullHD-ban, esetleg egy 290-et durva OC-vel.

Ha a játék a cél, akkor ebben az árkategóriában jelenleg az Intel a nyerő, nincs olyan proci ami lever egy i5 4460-at ár/érték arányban. Ha mindenképp az AMD mellett maradsz: legjobban akkor járnál, ha megvárnád a jövőre debütáló Zen-eket, szálanként +40% teljesítménynövekedést ígérnek megegyező órajel mellett.

2015. jún. 5. 23:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"FM2+ esetén csak 860k-ra éri meg építeni, de az max egy r9 280x-et hajt ki FullHD-ban"

Aha, majdnem. Egy 280-at sem fog kihajtani, nem hogy 280X-et.

Könyörgöm, ez egy alsó kategóriás processzor. Egy ilyen mellé R7 260X/R7 265 való, nem 280X.

GYK-n nagyon nagy divat ez a túllövünk a célon kihajtás szerint. Itt egy i5 4440 kihajt 2 TitanX-et is... közben meg még eggyel is meggyűlne a baja.

2015. jún. 5. 23:44
 6/9 anonim ***** válasza:
# 1 Mióta vannak erősebb processzorok fm2+ foglalatra?És melyik az?Csak mert jelenleg az amd legerősebb processzorai am3+ foglalatra készültek,csak azért kérdem.Fm2+ apuk-ra lett kitalálva azaz középkategória azon belül is inkább az alsószegmens.A másik,hogy az fm2+ foglalatra sem várható újdonság le se szarja az amd.Jövőre koncentrálnak azaz am4-re és vele együtt a zenre és a zen magos apuk-ra.
2015. jún. 6. 00:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Férreértés ne essék nincs bajom az intellel, csak az ára. Biztos nagyon jók, csak intelre csak csúcsgépet szabad nem?
2015. jún. 6. 04:26
 8/9 anonim ***** válasza:
65%

véleményem szerint nézz bele a pénztárcádba,számold ki,hogy mennyit tudsz költeni egy gépre,és ez alapján kérd meg az embereket,hogy írjanak javaslatokat.

a kapott javaslatokra meg rá tudsz keresni youtubeon,és meg tudod nézni,melyik gépkonfig mit produkál.

sose hittem,és nem is fogok hinni a neten fellelhető fizetett tesztoldalaknak,melyek mindig azt hozzák ki erősebbnek és jobbnak,amelyik épp többet fizet nekik.

2015. jún. 6. 05:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Intelre csúcsgép, 65wat? Ez a kettő bőven megteszi

[link]

[link]

2015. jún. 6. 06:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!