Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért laggol erősebb videókárt...

Rolando kérdése:

Miért laggol erősebb videókártyával a játék?

Figyelt kérdés
Vásároltam egy hd 6870-es videókártyát és a legtöbb játék amin játszom laggol, a megfelelő beállitások mellett is. gtx 550ti-t váltottam le erre a kártyára egyébként. Azért nem értem a dolgot mert elméletben a hd 6870 erősebb kártya mint a gtx 550ti. Driverekkel próbálkoztam különbözöekkel, de az sem segitett. winyó gond nem lehet mert 100/100 új! Esetleg lehet, hogy a procim ezt nem tudja kihajtani? A procim: amd athlon x4 641. köszöünöm a válaszokat
2015. jún. 5. 13:26
 1/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

igen cpu gyenge hoza.

Amugy nem melezszik? akinel volt anal jol ment? tapegyseg milyen? rajtavanak taocsatik rendesen?

2015. jún. 5. 13:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Abszolut nem melegszik, terhelés mellett is 60 fok a maximum. És ami még érdekesebb, hogy a nagyobb gépigényü játékoknál nincs lagg pl: cod: ghost, gta 5. De pl a fifa 14 ami az egyik kedvencem ott meg eléggé szaggat és szinte játszhatatlan. És mint fentebb emlitetem a gtx-nél nem volt ilyen gond.
2015. jún. 5. 13:38
 3/9 A kérdező kommentje:
ez lemaradt az elözöböl: táp 550w és minőségi, csatik rajta vannak rendesen...
2015. jún. 5. 13:39
 4/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

fifa...

No gondolom a tobbi is ami szagat szinten cpu nyuzo progi es hat az is lehet hogy nemelyik amd vga t "nem szereti"

Csak azt tudod teni hogy amd vga drivert es jatek bealitasokat adig alitgatod meg jo nrm lesz.

Lehet neten valaki mar leirta hogy pl fifa nal miket allitott amd vga melet.

plusz meg jatek es driver es rendszer frissitese.

Illetve minel nagyob felbontason kene jatszanod hogy a vga t inkabb terhelje mint a cpu t

2015. jún. 5. 13:45
 5/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

sajnos a cpu d tol jelentosen erosebb csak egy 1155 i5 lene vagy etol is ujabb es job de barmilyen cpu fejleszteshez platform valtas is kel mert ebe semelyikel nem lenel erdemben eloreb tuningolva sem.

Vagy persze lemondsz a cpu nyizokrol es lebutitod oket amenyire kel, ha minimumon is szagatnak akor patt helyzetbe vagy... nvidia vonalon is valaszthatal voln pl vagy legalab egy mpdernebb amd t 7770 pl, talan az mashpgy kezelne nem akadozna '(aminel elofordul persze)

Amugy mrly jatek meg ami nagyon roszul megy?

2015. jún. 5. 13:53
 6/9 A kérdező kommentje:
Érdekes ez a dolog amiket leirtál. És ami nem fér a fejembe, hogy azt irod, hogy a fifa az cpu igényü játék, ez oké is. De akkor a gtx-nél miért nem szaggatott, hiszen ott is használta a cpu-t ugyan úgy nem?
2015. jún. 5. 13:57
 7/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

de a vga t is kikel szolgalnia magasab reszletesegel, az is lehet hogy valami effektre nincs is lathato kezi bealitas

Ami az amd vga n mar kepes futni elenben valamert a cpu t is terheli,

Gyakorlatban csak probaval tudnad megnezni, egy joval erosebb cpu kelene.

Cpu sem mrlegszik amugy? es az alaplap? van hogy birna maga a teljesitmeny csak ep tulmelegszik a lapka es ezert viszaveszi cpu teljesitmenyt, ez eleg jelemzo, olcso es fapados lapoknal, i,lyen cpu ala gondolpm nem egy csucs fm1 lapka kerult...

2015. jún. 5. 14:13
 8/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

amd oldalarol a legujabb nem beta drivrel kelet voln.

De tiszta telepitesel, nvidia s minden cucpt letoroltel ugye?

Altalaban az a menet hogy legyalulod teljesen a vga drivert mindet aztan ujrainditod es az emlitet hivatalos legutolsot teszed fel (vagy netan a lemezen levot) majd csak ujrainditas utan jatszol es nem art rannezni hogy driverben minden alaphelyzetben van e nem valami regi elmentetet toltot be.

Es csak ezutan lehet alitgatni ha nem volt jo.

Windowsba is lehetnek neha fontos frisitesek.

Illetve alapi (chipset) driver frissites is jo lene ha nem a legujabb

2015. jún. 5. 14:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Asus F1A55-V az alaplapom tipusa. És teljesen friss telepités mert ma húztam újra a gépemet. És ami még érdekes, hogy amd beállitásoknál, mikor a játékokat optimalizálná, automatikusan fullra teszi fel, csak hát hiába.. 14.12 driver van fent amúgy jelenleg.
2015. jún. 5. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!