Új cuccok kellenek a gépbe, mit ajánlotok?
Idén le akarom cserélni a videókártyámat (GeForce GTX 550 Ti), a processzort (i5, 2.66GHz), kellene hozzá való hűtő is. És meg akarom duplázni a RAM-ot, most 8GB.
Továbbra is Nvidia videókártyát akarok, valami jobb félét és egy újabb i7-es processzort, hozzá való hűtővel!
Nem vagyok egy hardverzseni, úgyhogy jól jönne pár tipp, miből mit vegyek! Ár mindegy. Előre is kösz.
Mostani alaplapod és processzorod pontos típusa?
Tápod pontos típusa?
8GB ram elég, az maradhat.
Először is a 8GB RAM bőven elegendő még egy jó darabig.
Procit szerintem nem éri meg lecserélni, i5 van basszus, igaz nem mai darab de simán kihajt egy jó VGA-t.
VGA-ban ilyen GTX960 körül nézelődj.
Alaplap: GIGABYTE GA-B75M-D3H
Processzor: Intel Core i5-2320 CPU @ 3.00GHz 3.3GHz
A táp Chieftec de nem tudom a pontos típusát... Olyan fontos a táp? Szétszedem, ha nagyon muszáj.
Felőlem maradhat a RAM de a többi kell. :)
olyan fontos ugyanis ha nem kap áramot a gép akkor kezdhetsz bármit a 300k-s hardvereddel.. mégis mire használnád a gépet? vga-n kívül a gép elég erős játékra akár max grafikán is..
(bár kérdésben 2.66ghz-s procit írtál válaszba meg 3ghz-s procit írtál)
Igen, a tápod nagyon fontos. 8gb ramot én is meghagynám. Most még elég. (viszont azt cáfolnám, hogy még sokáig elég lesz. Netezéshez igen, de a kérdező elég nagy valószínűséggel játszani akar).
Processzornak ebbe az alaplapba még kapsz sokat, VISZONT i5 3570-nél gyengébbre szerintem nem éri meg lecserélni.
A kártya a másik probléma. Nvidiánál még mindig nincs középkategóriás kártya, ami több, mint 2gb vram található. És ez akárhogy nézzük elég nagy baj, így 2015-ben. (A 760 4gb-t, meg 960 4gb-t most felejtsük el, mert úgy se tudják kihasználni a 4gb memóriát, ezt a tesztek is mutatják. )
Csak példaképpen: A GTA V nekem 1600x900-ban 2gb fölött használta a vramot. FullHD-ban már el is fogy a 3gb. És nem ez az egyetlen ilyen játék.
Szóval én ezeket el is felejteném. (egyszerűen nem értem, hogy miért nincs még mindig a 960 és a 970 között egy 192-bites, 3gb vrammal szerelt kártya).
Szóval amire megéri neked, az szerintem egy használt GTX 780 70e körül. Ahhoz már kell is minimum a 3570.
De egyébként nem kell félni az AMD-től sem. Túl van ez magyarázva. A driver gondok nagyon sokszor user error következményei. (Amiben mondjuk az AMD is hibás, mert nem annyira egyértelmű, hogy hogy kell frissítened a kártya driverét. A legegyszerűbb, ha DDU nevű programmal teljesen legyalulod a régi drivert, és felrakod az újat).
Ez a Witcher-es téma is nagyon túl van lihegve, ki kell kapcsolni a Hairworks-öt és csókolom. Az az Nvidia kártyákat is nagyon két vállra fekteti. Nagyon gyerek cipőben jár még az a dolog.
Ha esetleg játszik mégis az AMD kártya, akkor pedig: HD 7950, 7970, R9 280, 280X (ITT NAGYON ODA KELL FIGYELNI, mert a gyártók nagyon elspórolták a hűtést. A Giga és Sapphire modellekkel van a legkevesebb gond), R9 290. (Ez most nagyon jó áron van, és tuninggal nagyjából GTX 970 szint.
Ezekhez a kártyákhoz viszont normális táp is kell. Ha a mostani tápod már olyan 4 éves, akkor érdemes lenne azt is cserélned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!