Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik lenne a jobb videokártya?

Bence2601 kérdése:

Melyik lenne a jobb videokártya?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Megkerestem a legerősebb GTX970-et és a legerősebb R9 290X-et (Ha nem ezek a legerősebbek mindegy, nem lényeges). És gondolkodok hogy melyiket kellene, A GTX olcsóbb és kevesebbet is fogyaszt jóval! (200 Watt-al) Teszteket is néztem és a GTX 970 sok játéknál több FPS-t adott mint a radeon... A gép amihez menne: i5 4460 8GB Ram (És hallottam hogy a GTX970 csak 3,5GB-ot használ, és azt is hogy cicereg...)

2015. jún. 3. 21:11
 1/9 anonim ***** válasza:
72%

Cicereg....... MEgint ez a baromság, nálam is cicereg a HD7970, de zárt gépházból a jó Isten se fogja hallani, és gondolom nem fogod a gépet a füledhez ragasztani.

Amúgy, a GTX970 a 290X között ~10% plusz erőkülönbség van a 290X javára, de igazából mindegy.

Az a kevesebbet fogyaszt dolog meg max 10 év folyamatos 24/7-es járatás esetén mondható el, hogy többe került.

És igen, sajnos igaz ez a 3,5 GB-os dolog.

A történet csak annyi, hogy egy memória vezérlő vagy nem mit tudom én mi a neve hiányzik.

Tehát a 4GB VRAM ott van, csak az a baj, mivel 1 kontrollernek kell 2 memória modulhoz hozzáférnie, így igen csak megcsappan a teljesítmény.

De ettől függetlenül meg mindegy, egyedül GTA 5 ami FHD-ban 2GB-nál többet zabál a VGA-ból, de más játék meg csak 4K-ban rakná tele a 4GB-ot, és nem hiszem, hogy 4K-s monitort tervezel, így nem hiszem hogy sok gondod lenne ezzel.

Igazából, azt vedd amelyiket jobban faforizálod.

(((Amúgy a legerősebb (gyárilag) GTX 970-et egy darab Szent István királlyal rövidebben kapod meg: [link]

Csak ugyebár ennek méretbeli problémái adódhatnak)))

2015. jún. 3. 21:23
 2/9 halalfalo ***** válasza:
100%

"egyedül GTA 5 ami FHD-ban 2GB-nál többet zabál a VGA-ból"

Most.

Aztán jön egy új AC vagy akármi, és már nem. :D

2015. jún. 3. 21:24
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem ez attól függ, hogy mik az igényeid. Renderelésre (és amúgy játékra is) én GTX-et vennék, mert ezek a típusú kártyák támogatottabbak. Másfelől kevesebbet fogyaszt (ahogy azt írtad), így én személy szerint a GTX-et venném. Összehasonlítás: [link]
2015. jún. 3. 21:25
 4/9 anonim ***** válasza:
72%
Ha tényleg nagyon zavarna a hangja, raksz rá vízhűtést és meg van oldva.
2015. jún. 3. 21:27
 5/9 halalfalo ***** válasza:
100%

"Ha tényleg nagyon zavarna a hangja, raksz rá vízhűtést és meg van oldva."

Egyrészt az elég drága, másrészt a vízhűtés a ventilátort váltaná ki, de attól nem lesz előrébb, a cicergést a kondenzátorok okozzák. (amúgy nem hangos)

2015. jún. 3. 21:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Engem a cicergés és a 3,5 GB vram sem zavar annyira. Viszont a gtx szimpatikusabb is :) amúgy ha gta 5-el játszanék 1920x1080-on mondjuk high beállítás mellett akkor a vram ugye a problémája miatt fps dropot adna? És ha igen mennyire? Amúgy itt küldte valaki az összehasonlítást, már enis össze hasonlítottam :D
2015. jún. 3. 21:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Megnézed tecsőn, hogy GTA 5 max settings GTX 970 és máris meglátod hogy egyáltalán mi történne akkor.
2015. jún. 3. 22:37
 8/9 anonim válasza:

Vedd meg a GTX 970-et, nekem is ilyen van, csak gigabyte G1 gaming (ez a legerősebb 970) és nem cicereg, semmi gond vele.

4 GB RAM van rajta, 3,5 GB és 512 MB -t használ külön a kártya. Full HD felbontásban játszom, eddig minden játékot vitt maximumon.

2015. jún. 4. 20:31
 9/9 anonim válasza:
GTA 5-nél nincs semmiféle FPS drop ultra grafika mellett sem.
2015. jún. 4. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!