Az AMD a HD4000 szériától keményen belehúzott és a HD7000 szériáig elég keményen nyomultak szerintem, most viszont mint ha ülnének a babérjaikon. Egy időben (2013 környéke) sokkal több AMD támogatású játék jelent meg, mint Nvidia, de ez megint visszafordult (mondjuk nagyon nagy jelentősége szerintem nincs). Az AMD drivereit szokták néha emlegetni az ellenlábasok, de nekem az utóbbi 5-6 évben semmi gondom nem volt a Radeonokkal és a meghajtó programokat is csak igen ritkán cserélgettem. Az, hogy az Nvidia kevesebbet fogyaszt az MOST igaz, de volt, hogy évekig az Nvidia kártyák ettek többet azonos teljesítmény mellett. Támogatottságban nagyon sok dolog megvan az AMD oldalon is, de a CUDA/Physx/TXAA az Nvidia specifikus, akárcsak a Mantle az AMD-nél (a hairworks meg teljesítmény gyilkos, ráadásul kikapcsolva is remekül lobog a Witcher haja...ráadásul ilyen volt már AMD-s játékban is...Tress FX ismerős?). Gyakorlatilag mindkét oldalról volt már sok kártyám és mindegyiket szerettem, elégedett voltam velük. Most van a kis gépben egy 2 éves HD7770, remekül teszi a dolgát, míg a nagy gépünkben egy pár hónapos GTX960 (ezzel sincs gondom azon kívül, hogy néha zavaróan tud ciripelni (coil whine effektus)).
A kérdésre ilyen formán nem lehet válaszolni, csak konkrét modelleket és/vagy adott árszegmensek szereplőit lehet rendesen összehasonlítani.
25-ért újonnan 250X
Használtan: HD 6970, 6950, 7850.
De ezekhez jó táp is kell, nem ilyen Codegen, HKC, LC power és sorolhatnám szintű tápként eladott vackok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!