A DirectX12 melyik AMD videokártyákat támogat? Hogyan lehet váltani rá?
Figyelt kérdés
Elméletileg a régebbi kártyák is támogatni fogják csak nem találom sehol, hogy melyikek azok. Nvidia-ból meg már láttam GTX460-at is ami támogatja.2015. jún. 1. 11:38
1/6 anonim válasza:
Elvileg a DX12 három támogatási szintje lesz a Windows 10-ben. Az Nvidia kártyák közül az összes DX11-es modell támogatja majd, de "csak" részlegesen (ez mit jelent majd gyakorlatban, nem tudni pontosan). Az AMD-nél elvileg teljes a DX12 támogatás, de csak a GCN felépítésű kártyáktól lesz elérhető (HD7000 szériától fölfelé).
2/6 anonim válasza:
Annyit még hozzátennék az előző által írottakhoz, hogy bármely dx11-es AMD kártya is támogatja (tehát egy Hd 5550 is), azonban a 7xxx-es széria előtti kártyákon nem érdemes bekapcsolni, mert több erőforrást vesz el, mint amennyit ad az eltérő architektúra miatt.
3/6 A kérdező kommentje:
És hogyan lehet bekapcsolni?
2015. jún. 2. 00:13
4/6 anonim válasza:
Mint írtam a Windows 10-ben lesz DX12 futtatási környezet és a driverek támogatni fogják az új API-t azaz nem kell bekapcsolni. Egyelőre sok hasznát még nem veszed, szóval mindegy is még. Ha teszt verziós Windows 10 van fent a gépeden, akkor azon már lehet, hogy működik bár egyelőre a 3DMark-ban (nem a próbaverzióban) van ilyen teszt, de az is csak a rajzolási parancsokat méri és hasonlítja össze DX11, Mantle és DX12 módban.
5/6 anonim válasza:
Pongyolán fogalmaztam, a ,,bekapcsolni" szót arra értettem, hogy játékokban (általában) be lehet állítani, hogy Dx9/10/11-en fusson. A HD 7xxx előtti kártyákon nem lesz érdemes Dx12-re állítani ezt, az újabbakon viszont nagyon is.
6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat :D
2015. jún. 2. 11:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!