Videómemória csökkentése?
Sziasztok, elindítok egy játékot (Multi Theft Auto, azon belűl egy halálra túlmodolt szerver[See MTA] aki nem tudja mi az a túlmodolt: nagyon sok olyan dolog van benne, ami sok ramot fogyaszt) és egyből kb 90% fölé ugrik a videómemória, és más játékkal nincs így. 4 gb ramom van,
összes vidmem: 2806 MB
dedikált vidmem: 1024 MB
megosztott vidmem: 1782 MB
Nvidia GeForce 520M -es videókártyám
Ha 90% fölé ugrik a figyelő, kb halálosan belassul a gépem, több másodperc múlva reagál a kérésemre a gép, (he reagál, és nem fagy le) és akkor is úgy ahogy. Hogyan tudom ezt csökkenteni/mérsékelni/korlátozni, hogy ne legyen tőle lassú a gépem, ha indítom?
A BIOS-ban tudod lecsökkenteni a megosztott memória mennyiségét.
Én levenném a minimumra, mert egy 64 bites vidochip [link] úgysem nagyon tud mit kezdeni a dedikált 1 Gb-nál több memóriával.
Megnéztem a Toshiba Satellite c670-174 laptop használati útmutatóját, de semmi érdemlegeset nem találtam a BIOS beállításairól... [link]
...de általában az Advanced fülön lehet turkálni a memória konfigurációban
Mondjuk úgy tűnik, mintha a Toshiba komolyan venné, hogy a felhasználó használja a termékét és turkáljon benne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!