Miért akad meg és ismétlődik a heng letöltés közben a rendszerben (win7 és win 8.1 alatt is)?
Kérem hogy jól olvassátok el mielőtt írtok ne egyrtek nekem a hagyományos" cserélj videokártya drivert" válasszal...
A Gond az lenne, hogy - viszonylag új a gépem -(8 magos AMD, és 8 Gb HDD és egy 4GB videokártya) amíg csak simán használom és letöltök és mást nem csinálok rajta, nem történik semmi különös. De ha mondjuk letöltök, akár több szálon is, pl Torrent vagy p2p, akkor a videók, zenék és a rendszer meg-meg áll, szabálytalan időközönként; olyan mintha lekapcsolna a hdd, és egy olyan 5 perc "hurok"(amiben az elmúlt 20 másodperc zene és hang ismétlőtik újra és újra) után a hdd mintha újra indulna, és folytatódik tovább... mintha mi sem történt volna.
Azt hittem hdd hiba, ezért átnézettem a rendszert, semmi. Vinyót cseréltem a rendszeren; ugyanezt csinálja mindegyikkel, ha letöltés mellett bármi mást csinálok a rendszer akadozik. Olyan ahang mintha lekapcsolná a vinyókat a rendszer. a Gond ott kezdődik hogy
- 3 féle hddt próbáltam mindegyik ezt produkálja.
- 2 féle alaplapon próbáltam, és ugyanezt produkálja.
- Hang és Nvidia driverekből próbáltam frisset és gyárit is és ugyanezt csinálja.
- Biosban néztem a SMARTot; azzal és anélkül is, ugyanezt csinálja.(hibát nem ír a rendszer)
- Memtestet is futtattam hátha a ram, de ugyanezt csinálja...
- Próbáltam win7, és win8.1 alatt is. Ugyanez.
Bárkinek ötlet hogy ez mi lehet? Ilyen hibával se a hivatalos sem pedig más fórumokon nem találkoztam és láttam hogy lenne másnak baja... A gép maga jól megy semmi más baja nincs csak ez.
A Konfigom:
CPU: AMD FX-8350,
RAM: 8GB Corsair DDR3,
GPU: Nvidia GTX 650,
HDD: 1TB Caviar WD hdd,
ALAPLAP: Gigabyte, 970A-DS3P
Táp: 650W Cooler Master.
Bárkinek ötlet?
Ha tud 100 megabitet a neted, az simán megeheti a teljes HDD sávszélességet.
Az Erőforrás-figyelő mit mond a várólistahosszra?
G.
Kimaradt: Mármint letöltés közben.
G.
Írtam az elején... Igen volt. Win8.1 és Win7 64 bit, mind a kettőt próbáltam, úgy hogy az egyik 1 Terásra a WD re raktam win 8.1 et újra, a másik 500asomra(seagate) win 7 et, a másik 500G semre(Samsung) pedig win 8.1 et szintén(ezt kb 3 hónap alatt teszteltem, mindegyire hagytam tesztelési időt...)
Nemtom még Alaplap IRQ hibára vagy valami proci gikszerre is gyanakszom, HÁTHA bár az IRQ hibák manapság annyira nem játszanak... A Proci meg mikor kapcsolná le a HDDt másolás közben... ? :\
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!