Milyen memóriát vegyek gamer pc-hez?
8gb ramot lehet venni 2x4gb-os kitbe, illetve 1x8gb-ba. Szerintem teljesen mindegy hogy ezen a részén hogy veszed, a dual-channel miatt a 2x4-et ajánlják, de amúgy nem lényeges annyira.
Az az 1600MHz a frekvenciája. Különösebben nem érsz vele semmit, ha csak nem IGP-t használsz (az az Integrált Grafikus Processzort = processzorba épített videokártyát). 1366MHz-es ram is jó, teljesítmény pluszt a 2000+ MHz-esek sem adnak külön videokártya esetén.
Mi alapján válassz? Kiszerelés (1x8gb, 2x4gb) , memória magasság (ha van külön nagy processzorhűtőd, akkor alacsonyat, ha gyárit használsz, lényegtelen) és talán garancia / gyártó alapján. Corsair, Kingston, Kingmax. Ez a 3 gyártó ami a legismertebb /amennyire én tudom/. Meg talán még a késleltetést érdemes nézni.. (CL9, CL10, CL11, stb... Minél kisebb, annál gyorsabb [de ezt nem azt jelenti, hogy DDR2-es CL5-ös ram gyorsabb, mint a DDR3-as CL9-es!]). Én alapvetően ezt a ramot tudom ajánlani: [link] . Low Profilos (nem magas), dizájnos is, 8gb, CL9.. 17.000 forint + szállítás 1.000 - 1.500 forint onnét, ahonnét én linkeltem. Ezt kit-be is megveheted, csak kicsivel drágábban.
1600 MHz-es, 2x4 GB-ban vedd, mert ha bedöglik az egyik ram, még ott a másik míg kicserélik. Ha meg egyet veszel, akkor megszívod sérülésnél.
20 alatt Crucial Ballistix sport van, vagy egy olcsóbb HyperX
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!